Ασιατικοί Αγώνες: οι δύο Κορέες μάχονται για το χρυσό στα διπλά της επιτραπέζιας αντισφαίρισης

Ο αθλητισμός και η πολιτική πρέπει να είναι χωριστά. Αλλά για τους αθλητές της Βόρειας και της Νότιας Κορέας, το να παίζουν έναν ενδοκορεατικό αγώνα για ένα χρυσό μετάλλιο είναι κάτι ξεχωριστό, ακόμη και αν το αρνούνται.

Τη Δευτέρα, στους Ασιατικούς Αγώνες στο Hangzhou της Κίνας, οι Jeon Ji Hee και Shin Yu Bin της Νότιας Κορέας νίκησαν τις Cha Su Yong και Pak Su Gyong της Βόρειας Κορέας με τέσσερα σετ έναντι ενός στον τελικό του διπλού της επιτραπέζιας αντισφαίρισης γυναικών.

Οι Jeon και Shin κέρδισαν με 11-6,11-4, 10-12, 12-10, 11-3.

Νωρίτερα μέσα στην ημέρα, οι δύο κορεατικές ομάδες διπλού προετοιμάστηκαν για τον αγώνα για το χρυσό μετάλλιο, με τον Νότο να κερδίζει τις Miwa Harimoto και Miyuu Kihara από την Ιαπωνία τέσσερα games to one και τον Βορρά να κερδίζει τις Sutirtha Mukherjee και Ayhika Mukherjee από την Ινδία τέσσερα games to three.

Οι Miyuu Kihara (απέναντι από την κάμερα, δεξιά) και Miwa Harimoto (αριστερά) από την Ιαπωνία παίζουν εναντίον των Shin Yu Bin και Jeon Ji Hee (δεν απεικονίζονται) από τη Νότια Κορέα κατά τη διάρκεια του ημιτελικού του διπλού επιτραπέζιας αντισφαίρισης γυναικών στους Ασιατικούς Αγώνες στο Hangzhou της Κίνας, στις 2 Οκτωβρίου 2023. ( WeLoveSports)

Οι δημοσιογράφοι από τον Νότο προσπαθούν πάντα να μιλούν με αθλητές από τον Βορρά όποτε τους δίνεται η ευκαιρία.

Κάποιοι τους αγνοούν, άλλοι απαντούν με ειλικρίνεια.

Οι δύο παίκτες επιτραπέζιας αντισφαίρισης από τον Βορρά είπαν στα κορεατικά ότι θα σχολιάσουν μετά τον τελικό, ο Πακ λέγοντας “μετά τη νίκη” και ο Τσα λέγοντας “αφού τερματίσουν πρώτοι”, σύμφωνα με δημοσιογράφο από τον Νότο.

Μετά την ήττα τους, οι Βορειοκορεάτες δεν πήραν μέρος στη συνέντευξη Τύπου μετά τον αγώνα και δεν εμφανίστηκαν στη μικτή ζώνη για τους δημοσιογράφους.

Η Βόρεια Κορέα έφερε μια αντιπροσωπεία περίπου 190 αθλητών στην ανατολική κινεζική πόλη μετά από περισσότερα από τρία χρόνια απουσίας από διεθνείς αθλητικές διοργανώσεις λόγω των αυστηρών συνοριακών ελέγχων COVID-19.

Είναι επομένως η πρώτη φορά εδώ και πολύ καιρό που βορειοκορεάτες αθλητές προσεγγίζονται από ανθρώπους άλλων χωρών.

“Δεν το σκεφτήκαμε πολύ”, δήλωσε η Shin από τη Νότια Κορέα μετά τον τελικό, όταν ρωτήθηκε αν είχε αντιμετωπίσει αντιπάλους από τη Βόρεια Κορέα.

“Δεν είχαμε ποτέ την ευκαιρία να τους παίξουμε. Απλά προετοιμαζόμαστε καλά και προσπαθούμε να κερδίζουμε κάθε αγώνα, όποιον κι αν παίζουμε.

Στον τελικό του διπλού γυναικών δεν συμμετείχαν μόνο παίκτριες και από τις δύο Κορέες, αλλά διεξήχθη και χωρίς την παρουσία της ισχυρής δύναμης της επιτραπέζιας αντισφαίρισης, της Κίνας.

“Αυτή πρέπει να είναι η πρώτη φορά που δεν υπάρχουν Κινέζοι παίκτες την τελευταία ημέρα ενός αγώνα επιτραπέζιας αντισφαίρισης”, δήλωσε ο Takehiro Watanabe, μάνατζερ της εθνικής ομάδας γυναικών της Ιαπωνίας.

“Είναι καλό για την ασιατική επιτραπέζια αντισφαίριση, καθώς πάντα υπήρχαν γνωστά πρόσωπα στον τελικό.

Στο Ασιατικό Πρωτάθλημα Επιτραπέζιας Αντισφαίρισης στην Πιονγκτσάνγκ της Νότιας Κορέας, το οποίο διεξήχθη λίγες εβδομάδες πριν από την Ασιάδα, η Κίνα κέρδισε και τα επτά αγωνίσματα ανδρών και γυναικών.

Σχολιάζοντας τους Βορειοκορεάτες παίκτες επιτραπέζιας αντισφαίρισης, ο Watanabe δήλωσε: “Τους βλέπουμε μόνο στην προπόνηση, αλλά έχω ακούσει ότι είναι πολύ καλοί και έχουν πετύχει καλά αποτελέσματα εδώ”.

“Υπό αυτή την έννοια, το άθλημα είναι (διεθνές και) σπουδαίο”, πρόσθεσε.