Ασιατικοί Αγώνες: Ο “πρίγκιπας” του πρόσθιου κολύμβησης Κιν ξεκίνησε το χατ-τρικ του με νίκη στα 100 μέτρα

Αφού έγινε ο πρώτος κολυμβητής που κέρδισε και τα τρία αγωνίσματα του πρόσθιο στο ίδιο παγκόσμιο πρωτάθλημα τον Ιούλιο, ο Κινέζος Qin Haiyang θα προσπαθήσει να επαναλάβει το κατόρθωμα αυτή την εβδομάδα στους Ασιατικούς Αγώνες.

Η Qin έκανε το πρώτο βήμα τη Δευτέρα κερδίζοντας τα 100 μέτρα σε χρόνο ρεκόρ Ασιατικών Αγώνων 57,76 δευτερόλεπτα, 1,33 δευτερόλεπτα μπροστά από τον συμπατριώτη της Yan Zibei στην Aquatic Sports Arena στο Hangzhou Olympic Sports Centre.

Ο 24χρονος κολυμβητής πήρε από νωρίς την πρωτιά και την κράτησε, προκαλώντας τις επευφημίες του κοινού.

Ο Κινέζος Qin Haiyang πανηγυρίζει τη νίκη του στα 200 μέτρα πρόσθιο, καταρρίπτοντας το παγκόσμιο ρεκόρ, κατά τη διάρκεια του Παγκόσμιου Πρωταθλήματος Υγρού Στίβου του 2023 στο Marine Messe Fukuoka στην πόλη Fukuoka, στη νοτιοδυτική Ιαπωνία, στις 28 Ιουλίου 2023. ( WeLoveSports)

“Είμαι αρκετά ικανοποιημένος με το σημερινό αποτέλεσμα”, δήλωσε ο Qin, ο οποίος ολοκλήρωσε τη σάρωση των παγκόσμιων τίτλων του στη Φουκουόκα με παγκόσμιο ρεκόρ στα 200.

“Η φόρμα μου είναι αρκετά παρόμοια με αυτή που ήταν στο παγκόσμιο πρωτάθλημα. Δοκιμάζω κάποιες νέες στρατηγικές για την κούρσα. Είμαι πιο επιθετική στο πρώτο μισό των κολυμβημάτων μου, πηγαίνω πιο γρήγορα”.

Η Qin ήταν περιτριγυρισμένη από μεγάλο αριθμό δημοσιογράφων που προσπαθούσαν να πάρουν λόγια από την ελπίδα για χρυσό μετάλλιο στους Ολυμπιακούς Αγώνες του επόμενου έτους στο Παρίσι.

Και σκέφτεται ένα νέο παγκόσμιο ρεκόρ.

“Το ρεκόρ που θέλω περισσότερο να σπάσω είναι τα 50 μέτρα. Είναι ένα αγώνισμα στο οποίο νιώθω μεγαλύτερη αυτοπεποίθηση και επίσης έχω προπονηθεί περισσότερο γι’ αυτό”, δήλωσε ο Qin.

Η Qin αναμένεται να κολυμπήσει τα 200 μέτρα την Πέμπτη και τα 50 μέτρα την Παρασκευή, την τελευταία ημέρα του προγράμματος κολύμβησης του Hangzhou.

Σχετικά με το ότι τον αποκαλούν “πρίγκιπα του πρόσθιου”, είπε: “Ίσως αρκεί να με αποκαλούν κολυμβητή του πρόσθιου”.

== WeLoveSports