Ασιατικοί Αγώνες: Ο Φουτζινάμι παίρνει το χρυσό στην πάλη και επεκτείνει το νικηφόρο σερί του στους 130 αγώνες

Η Γιαπωνέζα παλαιστής Άκαρι Φουτζινάμι, που διεκδικεί το χρυσό μετάλλιο στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Παρισιού, κέρδισε την κατηγορία των 53 κιλών γυναικών στους Ασιατικούς Αγώνες την Πέμπτη, αυξάνοντας το νικηφόρο σερί της στους 130 αγώνες.

Δύο άλλες Γιαπωνέζες, η Τσουγκούμι Σακουράι και η Ρεμίνα Γιοσιμότο, κέρδισαν επίσης χρυσό σε σκληρούς τελικούς στο αθλητικό πολιτιστικό και εκθεσιακό κέντρο Λιν’αν στο Χανγκζού της Κίνας.

Η Ιαπωνέζα Akari Fujinami (κόκκινο) παλεύει με την Κινέζα Pang Qianyu πριν κερδίσει τον τελικό του αγωνίσματος της ελεύθερης πάλης γυναικών 53 κιλών στους Ασιατικούς Αγώνες στο Hangzhou της Κίνας, 5 Οκτωβρίου 2023. ( WeLoveSports) == WeLoveSports

Η Fujinami πήρε από την αρχή τον έλεγχο του τελικού της απέναντι στην Κινέζα Pang Qianyu, αυξάνοντας το προβάδισμά της σε 4-0, 6-0 και 8-0 μέχρι το τέλος της πρώτης περιόδου.

Η 19χρονη από τη νομαρχία Mie της κεντρικής Ιαπωνίας, η οποία έχει ήδη προκριθεί για τους Ολυμπιακούς Αγώνες του επόμενου έτους στο Παρίσι και κατέκτησε τον δεύτερο παγκόσμιο τίτλο της μόλις πριν από δύο εβδομάδες στο Βελιγράδι, πρόσθεσε δύο πόντους στη δεύτερη περίοδο για να τελειώσει τον αγώνα.

“Δεν μπόρεσα να χαλαρώσω μετά το παγκόσμιο πρωτάθλημα εξαιτίας αυτού του αγώνα”, δήλωσε η Φουτζινάμι. “Στο παγκόσμιο πρωτάθλημα, τα πόδια μου ήταν ευθυγραμμισμένα και αυτό ήταν κάτι που έπρεπε να διορθώσω.

“Εδώ, δεν ήθελα ποτέ οι αντίπαλοί μου να αγγίξουν το πόδι μου.

Η Γιαπωνέζα παλαιστής Akari Fujinami ποζάρει μετά τη νίκη της επί της Κινέζας Pang Qianyu στον τελικό της ελεύθερης πάλης γυναικών 53 κιλών στους Ασιατικούς Αγώνες στο Hangzhou της Κίνας, στις 5 Οκτωβρίου 2023. ( WeLoveSports) == WeLoveSports

Ερωτηθείσα για το νικηφόρο σερί της, η Φουτζινάμι είπε: “Δεν το σκέφτομαι πολύ, αλλά είναι καλό που τα μέσα ενημέρωσης μιλούν για αυτό το σερί, ώστε να βοηθήσουν τον κόσμο να γνωρίσει εμένα και την πάλη”.

Η Sakurai μετέτρεψε ένα 6-0 στην πρώτη περίοδο σε μια νίκη με 7-6 επί της Βορειοκορεάτισσας Jong In Sun στον τελικό των 57 κιλών.

Ο Yoshimoto κέρδισε τον Kim Son Hyang της Βόρειας Κορέας με 5-4 στον αγώνα για το χρυσό μετάλλιο στα 50kg.