Ασιατικοί Αγώνες: Ο Ginwoo Onodera, το 13χρονο φαινόμενο του σκέιτμπορντ, χάνει το μετάλλιο

Το ανερχόμενο αστέρι του σκέιτμπορντ της Ιαπωνίας, ο Ginwoo Onodera, υπέστη ήττα-σοκ στον τελικό του street ανδρών στους Ασιατικούς Αγώνες την Τετάρτη, τερματίζοντας έβδομος χωρίς να καταφέρει να κάνει ούτε ένα κόλπο σε πέντε προσπάθειες.

Ο 13χρονος Onodera ήταν το φαβορί για το αγώνισμα, αφού κέρδισε τα προκριματικά την προηγούμενη ημέρα. Τον Φεβρουάριο, έγινε ο νεότερος άνδρας που κέρδισε μετάλλιο στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Street Skateboarding, όταν κατέκτησε το χάλκινο μετάλλιο στα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα σε ηλικία 12 ετών.

Ο Ιάπωνας Ginwoo Onodera αγωνίζεται στον τελικό του street skateboarding ανδρών στους Ασιατικούς Αγώνες στο Hangzhou της Κίνας στις 27 Σεπτεμβρίου 2023. ( WeLoveSports) == WeLoveSports

Ο Κινέζος Zhang Jie κέρδισε με 231,14 βαθμούς, ακολουθούμενος από τον Ινδονήσιο Tanjung Sanggoe Darma (200,63) και τον Κινέζο Su Jianjun (195,73).

Ο Onodera τερμάτισε με 76,39 βαθμούς. Ο Ιάπωνας συμπατριώτης του Aimu Yamazuki τερμάτισε πέμπτος με 131,26 βαθμούς.

Στον τελικό των γυναικών νωρίτερα μέσα στην ημέρα, η 13χρονη Cui Chenxi οδήγησε την Κίνα σε ένα διπλό με την Zeng Wenhui. Οι Γιαπωνέζες Miyu Ito και Yumeka Oda τερμάτισαν τρίτες και τέταρτες αντίστοιχα.