Ασιατικοί Αγώνες: Ο “Shigekix” Nakarai χορεύει για το χρυσό και προκρίνεται για τους Ολυμπιακούς Αγώνες

Ο Ιάπωνας Shigeyuki Nakarai κέρδισε το χρυσό μετάλλιο στους άνδρες στο breaking, γνωστό και ως breakdance, ενώ η Κινέζα Liu Qingyi κέρδισε το χρυσό μετάλλιο στις γυναίκες στους Ασιατικούς Αγώνες το Σάββατο.

Οι τίτλοι αυτοί επέτρεψαν και στους δύο χορευτές να προκριθούν στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Παρισιού το επόμενο καλοκαίρι, όπου το άθλημα θα κάνει το Ολυμπιακό του ντεμπούτο.

Ο Ιάπωνας Shigeyuki Nakarai αγωνίζεται στη μάχη για το χρυσό μετάλλιο στο breakdance ανδρών εναντίον του Νοτιοκορεάτη Kim Hong Yul στους Ασιατικούς Αγώνες στο Hangzhou της Κίνας, στις 7 Οκτωβρίου 2023. ( WeLoveSports) == WeLoveSports

Ο Nakarai, του οποίου το χορευτικό όνομα είναι Shigekix, νίκησε τον Kim Hong Yul της Νότιας Κορέας με 2-1, με ψήφους που συγκέντρωσε με 14-13 στο γυμναστήριο του Gongshu Canal Sports Park την προτελευταία ημέρα στο Hangzhou της Κίνας.

Για τον Νακαράι, η Κίνα είναι σαν δεύτερο σπίτι, γι’ αυτό και δήλωσε ότι τα πράγματα δεν ήταν πολύ δύσκολα.

Ο Ιάπωνας Shigeyuki Nakarai ποζάρει μετά την κατάκτηση του χρυσού μεταλλίου στο breakdance ανδρών στους Ασιατικούς Αγώνες στο Hangzhou της Κίνας, στις 7 Οκτωβρίου 2023. ( WeLoveSports) == WeLoveSports

“Από τότε που ξεκίνησα το breakdancing, έχω επισκεφθεί την Κίνα για διαγωνισμούς περισσότερο από οποιαδήποτε άλλη χώρα”, δήλωσε ο 21χρονος. “Δεν είναι η πατρίδα μου, αλλά δεν είναι πραγματικά ένα μακρινό βήμα για μένα.

Ερωτηθείς για τη συμμετοχή του στους Ολυμπιακούς Αγώνες, ο Νακαράι είπε: “Κέρδισα χρυσό και τώρα πηγαίνω στο Παρίσι. Αυτό σίγουρα θα μου δώσει αυτοπεποίθηση”.

“Αλλά το βλέπω αυτό ως ένα ακόμη βήμα στο ταξίδι μου. Θα συνεχίσω να εργάζομαι σκληρά για να γίνω καλύτερη χορεύτρια και να δείχνω καλή στη σκηνή του Παρισιού”.

Στον αγώνα των ανδρών για το χάλκινο μετάλλιο, ο Κινέζος Qi Xiangyu κέρδισε τον Ιάπωνα Isshin Hishikawa με 2-1.

Στον τελικό των γυναικών, η Liu κέρδισε την Γιαπωνέζα Ami Yuasa με 2-1 (16-11).

Η Γιαπωνέζα Ami Yuasa (R) αγωνίζεται στον τελικό του tie-breaker γυναικών στους Ασιατικούς Αγώνες στο Hangzhou της Κίνας, στις 7 Οκτωβρίου 2023. ( WeLoveSports)

“Ήταν μια σκληρή πρόκληση για μένα, τόσο σωματικά όσο και πνευματικά”, δήλωσε η Liu για το διάστημα που πέρασε στους Ασιατικούς Αγώνες, αφού αγωνίστηκε στο παγκόσμιο πρωτάθλημα tie-breaking, το οποίο ολοκληρώθηκε δύο εβδομάδες νωρίτερα στο Βέλγιο. “Είμαι πολύ χαρούμενη που κέρδισα αυτό το χρυσό μετάλλιο.

Η Yuasa δήλωσε: “Πρέπει να παραδεχτώ ότι ήμουν νευρική, αλλά πέρασα πολύ καλά στη σκηνή. Το αποτέλεσμα καθορίζεται από τους κριτές. Έδωσα τον καλύτερό μου εαυτό. Θα προσπαθήσω να τα πάω καλά στον επόμενο διαγωνισμό.

Η Γιαπωνέζα Ayumi Fukushima αρκέστηκε στο χάλκινο μετάλλιο, κερδίζοντας την Κινέζα Zeng Yingying με 3-0 στη μάχη για την τρίτη θέση.

Στο παγκόσμιο πρωτάθλημα τον περασμένο μήνα, η 40χρονη Fukushima τερμάτισε δεύτερη πίσω από τη νεαρή Λιθουανή Dominika Banevic.