Ασιατικοί Αγώνες: Τα ρομπότ βοηθούν τους διαγωνισμούς και διασκεδάζουν τους συμμετέχοντες

Η Κίνα διαθέτει μεγάλο διαθέσιμο εργατικό δυναμικό, αλλά τα ρομπότ έχουν προστεθεί σε περίπου 30.000 εθελοντές στους Ασιατικούς Αγώνες που διεξάγονται αυτή τη στιγμή στο Χανγκζού.

Τετράποδα ρομποτόσκυλα λειτούργησαν ως μεταφορείς κατά τη διάρκεια των αγώνων στίβου που έτρεχαν μέχρι την Τετάρτη στο στάδιο του Ολυμπιακού Αθλητικού Κέντρου της Χανγκζού, φέρνοντας ακόντια και δίσκους πίσω στους αθλητές από το σημείο όπου προσγειώθηκαν.

Ένα τετράποδο ρομπότ που μεταφέρει δίσκο τρέχει κατά τη διάρκεια των αγώνων δισκοβολίας στους Ασιατικούς Αγώνες σε ένα γήπεδο στίβου στο Χανγκτσόου της Κίνας, την 1η Οκτωβρίου 2023. ( WeLoveSports) == WeLoveSports

“Είναι υπέροχο. Είναι η πρώτη φορά που βλέπω τέτοιου είδους αντικείμενα”, δήλωσε η Μαρίνα Σάιτο, η οποία συμμετείχε στο αγώνισμα του ακοντισμού των γυναικών.

Σύμφωνα με τα κινεζικά μέσα ενημέρωσης, περίπου πενήντα ρομπότ βρίσκονται σε λειτουργία στους αγωνιστικούς χώρους, ιδίως για τον στίβο και το μπάντμιντον. Ορισμένα ρομπότ μπορούν ακόμη και να χορεύουν σε ομάδες για να διασκεδάζουν τους θεατές.

Για τους Ασιατικούς Αγώνες της Χανγκζού, οι εθελοντές, που συχνά αναφέρονται ως “αφανείς ήρωες”, επιλέχθηκαν από 317.000 αιτήσεις, σύμφωνα με τους διοργανωτές.

Ρομπότ διανομής εφημερίδων λειτουργούν στο κεντρικό κέντρο ενημέρωσης για τους Ασιατικούς Αγώνες στο Χανγκτσόου της Κίνας, στις 26 Σεπτεμβρίου 2023. ( WeLoveSports) == WeLoveSports