Ασιατικοί Αγώνες: Το Ιράν τερμάτισε την ξηρασία μεταλλίων στην επιτραπέζια αντισφαίριση με μια εκπληκτική πορεία

Η ιρανική ομοσπονδία επιτραπέζιας αντισφαίρισης θα μπορούσε να επωφεληθεί από αυξημένη οικονομική υποστήριξη από την κυβέρνηση τα επόμενα χρόνια, αφού η χώρα της Μέσης Ανατολής κατέκτησε δύο χάλκινα μετάλλια στους Ασιατικούς Αγώνες.

Η κατάκτηση ενός μεταλλίου επιτραπέζιας αντισφαίρισης στους Ασιατικούς Αγώνες είναι σχεδόν εξίσου δύσκολη με τους Ολυμπιακούς Αγώνες ή το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα. Η Κίνα, η Ιαπωνία και η Νότια Κορέα καταλαμβάνουν την πρώτη, την τρίτη και την τέταρτη θέση αντίστοιχα στην τελευταία παγκόσμια κατάταξη των ανδρικών ομάδων, με τη Γερμανία να βρίσκεται στη δεύτερη θέση.

Με επικεφαλής τους Nima Alamian και Noshad Alamian, το Ιράν, που βρίσκεται στην 26η θέση της παγκόσμιας κατάταξης, νίκησε την Ιαπωνία με 3-0 στα προημιτελικά στις 24 Σεπτεμβρίου και κατέκτησε το πρώτο μετάλλιο ομάδας επιτραπέζιας αντισφαίρισης ανδρών από τους Ασιατικούς Αγώνες του 1958 στο Τόκιο.

Το ιρανικό ζευγάρι Noshad Alamiyan Daronkolaei (L) και ο αδελφός του Nima παίζουν στον ημιτελικό του διπλού επιτραπέζιας αντισφαίρισης ανδρών στους Ασιατικούς Αγώνες στο Hangzhou της Κίνας, 1 Οκτωβρίου 2023. ( WeLoveSports) == WeLoveSports

Ο Νίμα έδωσε στο Ιράν τη δυναμική που χρειαζόταν, κερδίζοντας στον εναρκτήριο αγώνα το νούμερο τέσσερα του κόσμου στο μονό, τον Τομοκάζου Χαριμότο, κερδίζοντας το πέμπτο και καθοριστικό παιχνίδι με 16-14 στο γυμναστήριο του Gongshu Canal Sports Park.

“Νικήσαμε την Ιαπωνία, μια από τις καλύτερες ομάδες στον κόσμο”, δήλωσε ο Νίμα. “Δεν μπορώ να σκεφτώ μια λέξη.

Ο Amir Hossein Hodaei ακολούθησε τις νίκες των αδελφών Alamian κερδίζοντας τον δικό του αγώνα.

“Η αυτοπεποίθησή τους θα αυξηθεί”, δήλωσε ο Jamil Lotfollah Nasabi, Ιρανός προπονητής επιτραπέζιας αντισφαίρισης.

“Η αυτοπεποίθηση αποτελείται από μικρές νίκες. Όταν κερδίζεις μικρές νίκες, μεγαλώνει. Αυτό συνέβη στους παίκτες μου και πριν από τον αγώνα το περιμέναμε. Το ονειρευτήκαμε, το συζητήσαμε και συνέβη.

Το ιρανικό ζεύγος Noshad Alamiyan Daronkolaei (R) και ο αδελφός του Nima χαιρετούν μετά την κατάκτηση της τρίτης θέσης στο αγώνισμα του διπλού της επιτραπέζιας αντισφαίρισης ανδρών στους Ασιατικούς Αγώνες στο Hangzhou της Κίνας, την 1η Οκτωβρίου 2023. ( WeLoveSports) == WeLoveSports

Έξι ημέρες αργότερα, στο αγώνισμα του διπλού ανδρών, οι αδελφοί Αλαμιάν κράτησαν και πάλι την Ιαπωνία μακριά από τα μετάλλια, νικώντας τους Taisei Matsushita και Mizuki Oikawa με τρία σετ μηδέν στα προημιτελικά και διεκδικώντας ένα ακόμη χάλκινο μετάλλιο.

Στο Ιράν, το ποδόσφαιρο και η πάλη είναι από τα πιο δημοφιλή αθλήματα, ενώ η επιτραπέζια αντισφαίριση παραμένει δευτερεύον άθλημα. Όταν οι άνθρωποι σκέφτονται την επιτραπέζια αντισφαίριση, σκέφτονται πρώτα την Κίνα.

“Οι περισσότεροι άνθρωποι γνωρίζουν τι συνέβη στην επιτραπέζια αντισφαίριση, επειδή το γεγονός μεταδόθηκε ζωντανά στη χώρα μας”, δήλωσε ο προπονητής. “Πολλοί άνθρωποι έχουν αλλάξει γνώμη για την επιτραπέζια αντισφαίριση.

“Θα πάρουμε περισσότερο προϋπολογισμό. Θα λάβουμε περισσότερη προσοχή από το Υπουργείο Αθλητισμού, την Ολυμπιακή Επιτροπή (και) ίσως κάποιοι ιδιώτες χορηγοί έρθουν στο άθλημά μας και μας υποστηρίξουν.

Ερωτηθείς για το μέλλον της ιρανικής επιτραπέζιας αντισφαίρισης, ο Nasabi δήλωσε: “Πολλοί νέοι παίκτες φτάνουν και μεγαλώνουν. Τώρα έχουν καλά αποτελέσματα σε διεθνείς διοργανώσεις, αλλά πρέπει να υποστηριχθούν από την ομοσπονδία, η οποία πρέπει να τους αφιερώσει μεγαλύτερο προϋπολογισμό”.