Ασιατικοί Αγώνες: Το χρυσό της Ιαπωνίας στο ποδόσφαιρο προμηνύει το μέλλον του Ναντέσικο

Ο αιφνιδιασμός της Ιαπωνίας στο δεύτερο ημίχρονο για το γκολ στον τελικό των Ασιατικών Αγώνων ποδοσφαίρου γυναικών εναντίον της αντιπάλου της Βόρειας Κορέας ήταν μια ευχάριστη έκπληξη για μια νεαρή ομάδα με σχετικά μικρή διεθνή εμπειρία.

Μπροστά σε ένα ενθουσιώδες κοινό που υποστήριζε τη Βόρεια Κορέα, οι νεαρές γυναίκες της Ιαπωνίας κατέκτησαν μια εντυπωσιακή νίκη με 4-1 το βράδυ της Παρασκευής στο Χανγκζού της Κίνας, πετυχαίνοντας τρία γκολ σε διάστημα έξι λεπτών μετά την ανάπαυλα.

Οι παίκτριες της Ιαπωνίας ποζάρουν με τα χρυσά τους μετάλλια μετά τη νίκη επί της Βόρειας Κορέας κατά τη διάρκεια του τελικού ποδοσφαίρου γυναικών στους Ασιατικούς Αγώνες στο Χανγκτσόου της Κίνας, στις 6 Οκτωβρίου 2023. ( WeLoveSports)

Η ομάδα των Ασιατικών Αγώνων δεν αποτελείται από το σύνολο της ιαπωνικής εθνικής ομάδας Nadeshiko, η οποία διαθέτει αρκετούς αστέρες που εδρεύουν στο εξωτερικό, αλλά από την εθνική ομάδα WE League, αφού η αναβολή των Ασιατικών Αγώνων κατά ένα χρόνο λόγω της πανδημίας του κοροναϊού οδήγησε σε σύγκρουση του προγραμματισμού των παικτών της εθνικής ομάδας.

“Αισθανθήκαμε την ένταση και η ατμόσφαιρα (στο γήπεδο) ήταν αρκετά ενδιαφέρουσα, αλλά όλοι οι παίκτες μας έπαιξαν με αυτοπεποίθηση και ανταποκρίθηκαν στην πρόκληση του σημερινού αγώνα”, δήλωσε ο προπονητής της Ιαπωνίας Michihisa Kano στη συνέντευξη Τύπου μετά τον αγώνα.

Οπαδοί της Βόρειας Κορέας πανηγυρίζουν το γκολ της ομάδας τους στο πρώτο ημίχρονο κατά της Ιαπωνίας κατά τη διάρκεια του τελικού των Ασιατικών Αγώνων ποδοσφαίρου γυναικών στο Hangzhou της Κίνας, στις 6 Οκτωβρίου 2023. ( WeLoveSports)

“Όλοι συνεργάστηκαν για να ξεπεράσουν τις δυσκολίες.

Μπαίνοντας στο δεύτερο ημίχρονο, ο πρώτος τελικός της Ιαπωνίας με τη Βόρεια Κορέα μετά την ήττα με 3-1 το 2014 δεν φαινόταν ότι θα κατέληγε σε μια άνετη νίκη.

Ενώ το πρώτο ημίχρονο είχε λήξει 1-1, η Βόρεια Κορέα έδειχνε να έχει το πάνω χέρι αφού δημιούργησε περισσότερες ευκαιρίες για γκολ.

Ο προπονητής της Ιαπωνίας Michihisa Kano δίνει οδηγίες στους παίκτες του κατά τη διάρκεια του τελικού ποδοσφαίρου γυναικών των Ασιατικών Αγώνων στο Hangzhou της Κίνας, στις 6 Οκτωβρίου 2023. Η Ιαπωνία νίκησε τη Βόρεια Κορέα και κατέκτησε το χρυσό μετάλλιο ( WeLoveSports)

Σχετικά με τις οδηγίες που έδωσε στο ημίχρονο, ο Kano δήλωσε: “Τους είπα πού έχαναν την κατοχή οι αντίπαλοι, ώστε να βελτιώσουμε την επίθεσή μας. Τονίσαμε επίσης τα πλεονεκτήματα που είχαμε στην επίθεση, ώστε να παίξουμε καλύτερα και να είμαστε έτοιμοι για το δεύτερο ημίχρονο”.

Nadeshiko Η Ιαπωνία, η πρωταθλήτρια του Παγκοσμίου Κυπέλλου Γυναικών το 2011, είναι ασταθής απέναντι στις καλύτερες ομάδες του κόσμου από τότε που τερμάτισε δεύτερη το 2015.

Η Haruka Osawa (C) της Ιαπωνίας πετυχαίνει γκολ με κεφαλιά κατά τη διάρκεια του δεύτερου ημιχρόνου του τελικού ποδοσφαίρου γυναικών εναντίον της Βόρειας Κορέας στους Ασιατικούς Αγώνες στο Hangzhou της Κίνας, 6 Οκτωβρίου 2023. ( WeLoveSports) == WeLoveSports

Αλλά με ταλαντούχες νεαρές παίκτριες να ανεβαίνουν από τις τάξεις τους, η Ναντέσικο θα μπορούσε να έχει καλές πιθανότητες να προχωρήσει πέρα από τον προημιτελικό του Παγκοσμίου Κυπέλλου του 2023, όταν θα αγωνιστεί στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Παρισιού το επόμενο καλοκαίρι.

Σε έξι αγώνες που διεξήχθησαν στην Χανγκζού, η Ιαπωνία πέτυχε 39 γκολ. Αυτό περιελάμβανε και τη νίκη με 4-1 στον ημιτελικό επί της οικοδέσποινας Κίνας, στο αρχικό σχήμα της οποίας συμμετείχαν 10 παίκτες από το Παγκόσμιο Κύπελλο του φετινού καλοκαιριού.

“Είμαστε πολύ χαρούμενοι με αυτή τη νίκη, γιατί ξέρω ότι οι προσδοκίες δεν ήταν πολύ υψηλές για την ομάδα που συγκροτήθηκε γρήγορα”, δήλωσε η επιθετικός της Ιαπωνίας Ρεμίνα Τσίμπα.

Η επιθετική της Ιαπωνίας Remina Chiba (C) αντιδρά μετά το γκολ που πέτυχε κατά τη διάρκεια του δεύτερου ημιχρόνου του τελικού ποδοσφαίρου γυναικών εναντίον της Βόρειας Κορέας στους Ασιατικούς Αγώνες στο Hangzhou της Κίνας, 6 Οκτωβρίου 2023. ( WeLoveSports) == WeLoveSports