Βήμα-βήμα, ο Sinner έμαθε πώς να νικάει τον Τζόκοβιτς: «Το έψαχνα»

WeLoveSports.gr

Η εντυπωσιακή νίκη του Γιάννικ Σίνερ επί του Νόβακ Τζόκοβιτς στον ημιτελικό του Australian Open δεν ξέφυγε. Ο 22χρονος Ιταλός λέει ότι έχει μάθει πολλά από παίκτες όπως ο Ρότζερ Φέντερερ (με τον οποίο προπονήθηκε από νωρίς), αλλά κυρίως από τον Σέρβο θρύλο του τένις. Τώρα αποκομίζει τα οφέλη βήμα-βήμα.

Ως αναδυόμενο ταλέντο, ο Sinner προπονήθηκε με τον Djokovic στο Μόντε Κάρλο, έναν δημοφιλή προορισμό προπόνησης μεταξύ των επαγγελματιών τενιστών, σε ηλικία 16 ετών. «Η διαδικασία ξεκίνησε τότε για να μάθουμε από τους καλύτερους παίκτες στον κόσμο», είπε ο Sinner στο Rod Laver Arena μετά τον νικηφόρο αγώνα του.

Συμβουλή από τον Τζόκοβιτς

Ο Sinner, που θα αντιμετωπίσει τον Ρώσο Daniil Medvedev στον τελικό του Australian Open την Κυριακή, και ο Djokovic συναντήθηκαν για πρώτη φορά σε αγώνα το 2021, κατά σύμπτωση και στο Μόντε Κάρλο. Ο Τζόκοβιτς κέρδισε. Ο τότε προπονητής του Sinner, Riccardo Piatti, ζήτησε από τον Djokovic συμβουλές για τον μαθητή του μετά από εκείνο τον αγώνα. Μετά από όλα, θέλετε να μάθετε από τους καλύτερους στον κόσμο.

Αυτό το υπενθύμισε στον Sinner ο Jim Courier που συνεντεύχθηκε στο στάδιο. “Η ιστορία είναι σωστή. Ο Τζόκοβιτς τότε μου είπε, μεταξύ άλλων, ότι πρέπει να παίζω τένις λίγο λιγότερο προβλέψιμα”, είπε ο Ιταλός.

Ο Sinner κερδίζει τον Djokovic και φτάνει για πρώτη φορά στον τελικό του Grand Slam

Και επίσης έγινε λιγότερο προβλέψιμο για τον τενίστα από το Νότιο Τιρόλο. Παραλίγο να νικήσει τον Τζόκοβιτς στους προημιτελικούς στο Wimbledon το 2022, αλλά έχασε αφού προηγήθηκε με 2-0 σε σετ. «Έμαθα πολλά από αυτό το παιχνίδι, όλα είναι μέρος της διαδικασίας», είπε ο Sinner.

Ο κωδικός έχει σπάσει

Ο Ιταλός νούμερο τέσσερα στην πίστη του κόσμου συνέχισε να μεγαλώνει και στα τέλη του 2023 έσπασε τον κωδικό του σερβικού τένις. Στη συνέχεια νίκησε δύο φορές τον Τζόκοβιτς (στον ATP Finals και στο Davis Cup).

Αυτές οι πρόσφατες νίκες έθεσαν τα θεμέλια για τον Sinner για να πετύχει τώρα μια σημαντική νίκη στην υψηλότερη σκηνή ενάντια ίσως στον καλύτερο τενίστα όλων των εποχών. «Έψαχνα για έναν τέτοιο αγώνα, κερδίζοντας έναν αντίπαλο από τον οποίο έμαθες πολλά».

Ο Sinner είναι περήφανος που μπορούσε πάντα να διατηρεί υπομονή στην πορεία του προς την κορυφή. “Η υπομονή μπορεί μερικές φορές να είναι ο μεγαλύτερος εχθρός σου, γιατί περιμένεις τα πράγματα πολύ γρήγορα. Τότε μερικές φορές ξεχνάς ότι πρέπει να γίνει βήμα προς βήμα.”

Ενώ άλλα ταλέντα όπως ο Carlos Alcaraz εισέβαλαν στο top 10 σαν κομήτης, ο Sinner το έκανε πιο σταδιακά. Το 2019 έκλεισε τη χρονιά στο top 100 για πρώτη φορά και δύο χρόνια αργότερα έγινε μόνιμος παίκτης στο top 10. Τα τελευταία δύο χρόνια τελείωσε τη σεζόν ως νούμερο τέσσερα στον κόσμο.

Πρώτος τελικός Grand Slam

Ο Sinner είναι περήφανος που έφτασε στον πρώτο του τελικό Grand Slam. Είδε τον Τζόκοβιτς να παλεύει με τον εαυτό του, ειδικά στα δύο πρώτα σετ. “Τότε είχα την αίσθηση ότι δεν ήταν εντελώς άνετος στο γήπεδο. Δεν κινούνταν καλά και δεν ήταν συγκεντρωμένος. Αλλά και αυτό είναι μέρος του τένις, μερικές φορές έχεις κακές μέρες”.

“Προφανώς είναι φανταστικό να κερδίζεις τον Νόβακ εδώ, αλλά ξέρω επίσης ότι το τουρνουά δεν έχει τελειώσει ακόμα. Η Κυριακή είναι ένας τελικός, ο οποίος θα είναι ένας εντελώς διαφορετικός αγώνας.”