Βορειοκορεάτες αθλητές φθάνουν σε κινεζική συνοριακή πόλη για πρώτη φορά μετά το COVID

Αρκετές δεκάδες άνθρωποι που πιστεύεται ότι είναι Βορειοκορεάτες αθλητές που λαμβάνουν μέρος σε διεθνή διαγωνισμό ταεκβοντό στο Καζακστάν έφθασαν στην κινεζική συνοριακή πόλη Νταντόνγκ την Τετάρτη, σηματοδοτώντας την πρώτη φορά που η Πιονγκγιάνγκ στέλνει εθνική αθλητική ομάδα στο εξωτερικό από τότε που τα σύνορα έκλεισαν το 2020 στο πλαίσιο της συμφωνίας COVID-19.

Σε μια σκηνή που παρακολούθησε το WeLoveSports News, οι αθλητές επιβιβάστηκαν σε δύο λεωφορεία στη βορειοκορεατική μεθοριακή πόλη Σινουϊτζού και διέσχισαν τον ποταμό Γιαλού, ο οποίος χωρίζει τις δύο ασιατικές χώρες, πριν φτάσουν στην Νταντόνγκ. Πρόκειται να ταξιδέψουν στο Πεκίνο με τρένο πριν πετάξουν για την Αστάνα, την πρωτεύουσα του Καζακστάν.

Αρκετές δεκάδες άτομα που πιστεύεται ότι είναι Βορειοκορεάτες αθλητές που πρόκειται να λάβουν μέρος σε διεθνή διαγωνισμό ταεκβοντό στο Καζακστάν φτάνουν στην κινεζική συνοριακή πόλη Νταντόνγκ στις 16 Αυγούστου 2023. Οι αθλητές αναμένεται να ταξιδέψουν στο Πεκίνο με τρένο πριν πετάξουν για την Αστάνα, την πρωτεύουσα του Καζακστάν. Αυτή είναι η πρώτη φορά που η Πιονγκγιάνγκ στέλνει εθνική αθλητική ομάδα στο εξωτερικό μετά το κλείσιμο των συνόρων το 2020 στο πλαίσιο του COVID-19. ( WeLoveSports) == WeLoveSports

Η Διεθνής Ομοσπονδία Taekwon-Do, με επικεφαλής τη Βόρεια Κορέα, θα φιλοξενήσει το παγκόσμιο πρωτάθλημα από την Παρασκευή έως τις 26 Αυγούστου στην πρωτεύουσα του Καζακστάν.

Τον Απρίλιο, η Πιονγκγιάνγκ έστειλε δύο Κορεάτες άνδρες αθλητές καράτε με έδρα την Ιαπωνία σε ένα περιφερειακό πρωτάθλημα στο Taizhou της ανατολικής Κίνας, σηματοδοτώντας την επιστροφή της στη διεθνή αθλητική σκηνή μετά από απουσία τριών ετών λόγω της πανδημίας.

Η Πιονγκγιάνγκ αναμένεται να χαλαρώσει σταδιακά τους συνοριακούς της ελέγχους. Οι προετοιμασίες βρίσκονται σε εξέλιξη για να επιτραπεί στους Βορειοκορεάτες υπηκόους που έχουν εγκλωβιστεί στην Κίνα λόγω των αυστηρών περιορισμών κατά του ιού να επιστρέψουν στην πατρίδα τους, σύμφωνα με πηγές που γνωρίζουν την κατάσταση στη χώρα.

Δεκάδες χιλιάδες Βορειοκορεάτες εργαζόμενοι εξακολουθούν να βρίσκονται στην Κίνα και τη Ρωσία λόγω του κλεισίματος των συνόρων.

Στα τέλη του περασμένου μήνα, ρωσικές και κινεζικές αντιπροσωπείες παρακολούθησαν μια στρατιωτική παρέλαση και άλλες εκδηλώσεις στην Πιονγκγιάνγκ για τον εορτασμό της 70ής επετείου της ανακωχής του πολέμου της Κορέας, αποτελώντας τις πρώτες γνωστές ξένες ομάδες που προσκλήθηκαν στη Βόρεια Κορέα μετά το κλείσιμο των συνόρων.

Στις αρχές Ιουλίου, η Βόρεια Κορέα σταμάτησε να απαιτεί από τους πολίτες της να φορούν μάσκες για την καταπολέμηση των ιώσεων.