Βροχή και ελαττωματικές κάμερες στις πρώτες προπονήσεις της F1 στον Καναδά, ο Χάμιλτον πιο γρήγορος

WeLoveSports.grsΤροποποιήθηκε

Στη δεύτερη δωρεάν προπόνηση για το Καναδικό Γκραν Πρι, οι οδηγοί της Formula 1 συγκέντρωσαν πολύ περισσότερα δεδομένα και πληροφορίες από ό,τι στο πρώτο. Ούτε αυτό ήταν τόσο δύσκολο, γιατί η πρώτη ελεύθερη προπόνηση την Παρασκευή έπεσε σχεδόν ολοκληρωτικά στο νερό λόγω ελαττωματικών καμερών κατά μήκος της πίστας.

Προκάλεσε παράταση της δεύτερης προπόνησης κατά μισή ώρα. Επιπλέον, άρχισε επίσης να βρέχει πολύ στο τέλος της δεύτερης συνεδρίας. Στο τέλος, όπως πριν από δύο εβδομάδες στην Ισπανία, όταν και οι δύο ανέβηκαν στο βάθρο, η Mercedes αποδείχθηκε και πάλι γρήγορη.

Ο Χάμιλτον ταχύτερος

Ο Λιούις Χάμιλτον ήταν ο ταχύτερος της παρέας, ο συμπαίκτης του Τζορτζ Ράσελ ήταν μόλις 0,027 δευτερόλεπτα πιο αργός. Ο Max Verstappen ήταν έκτος ταχύτερος. Ο Nyck de Vries σημείωσε τον δέκατο έκτο ταχύτερο χρόνο, ακριβώς πίσω από τον συμπαίκτη του στον AlphaTauri, Yuki Tsunoda.

Οι οδηγοί θα χαρούν να έχουν ολοκληρώσει μερικούς γύρους στη βροχή, καθώς υπάρχει μεγάλη πιθανότητα να βρέξει ξανά κατά τη διάρκεια των προκριματικών το Σάββατο.

Κατά την πρώτη ελεύθερη πρακτική, οι οδηγοί πήγαν στην πίστα μόνο για λίγα λεπτά. Οι κάμερες γύρω από το κύκλωμα δεν λειτουργούσαν σωστά, με αποτέλεσμα να μην μπορεί να διασφαλιστεί η ασφάλεια των οδηγών.

Η συνεδρία σταμάτησε γρήγορα ούτως ή άλλως, επειδή ο Pierre Gasly έπρεπε να αφήσει στην άκρη το αυτοκίνητό του μετά από λίγα μόλις λεπτά. Αν και είχε τοποθετήσει νέο άξονα μετάδοσης κίνησης στο Alpine αυτοκίνητό του, το εξάρτημα έσπασε και κατέληξε στην πίστα. Η κόκκινη σημαία κυμάτισε και μετά η συνεδρία διακόπηκε για να βγει το μονοθέσιο του Γάλλου από την πίστα.

Όταν έφυγε το Alpine, ήρθαν στο φως τα προβλήματα με τις κάμερες. Πριν από την πρώτη ελεύθερη προπόνηση υπήρξε διακοπή ρεύματος στην πίστα. Δεν είναι γνωστό εάν αυτή ήταν η αιτία των προβλημάτων με τις κάμερες.

Δεύτερη προπόνηση μισή ώρα παραπάνω

Προσπάθησαν για μεγάλο χρονικό διάστημα να λύσουν το πρόβλημα, αλλά μετά από 45 λεπτά έγινε σαφές ότι η συνεδρία δεν θα επανεκκινούσε. Αποφασίστηκε η δεύτερη ελεύθερη προπόνηση να διαρκέσει μισή ώρα παραπάνω.

Ο Valtteri Bottas (Alfa Romeo) ήταν ταχύτερος στη σύντομη πρώτη συνεδρία, μπροστά από τους Lance Stroll και Fernando Alonso. Ο Max Verstappen ακολούθησε ενάμιση δευτερόλεπτο στην πέμπτη θέση.