Βόλεϊ: Η ανδρική ομάδα της Ιαπωνίας προκρίνεται για τους Ολυμπιακούς Αγώνες του 2024 στο Παρίσι

Νικώντας τη Σλοβενία στην προτελευταία ημέρα των Ολυμπιακών προκριματικών στο Τόκιο, η Ιαπωνία προκρίθηκε στο τουρνουά των ανδρών στους Ολυμπιακούς Αγώνες του επόμενου έτους στο Παρίσι με νίκη 25-21, 25-22, 25-18 το Σάββατο.

Η Ιαπωνία έφτασε στο 5-1 στον όμιλο Β στο Yoyogi National Gymnasium, πίσω από τις ΗΠΑ, οι οποίες είχαν ήδη εξασφαλίσει μία από τις δύο θέσεις που προσφέρονται για το Παρίσι μετά από ένα αήττητο ξεκίνημα 6-0.

Ο αρχηγός της Ιαπωνίας, Yuki Ishikawa, πανηγυρίζει μετά από ένα πόντο στο τρίτο σετ του αγώνα του Ολυμπιακού Προκριματικού Τουρνουά Ανδρών με τη Σλοβενία στο Yoyogi National Gymnasium στο Τόκιο, 7 Οκτωβρίου 2023. ( WeLoveSports)

Η Σλοβενία και η Ιαπωνία πήγαν στον αγώνα του Σαββάτου με ρεκόρ 4-1. Ακόμα και αν και οι δύο ομάδες τελείωναν τον όμιλο την Κυριακή με ρεκόρ 5-2, το tie-break θα κρινόταν από την ομάδα με το καλύτερο ποσοστό κερδισμένων σετ, που θα ήταν η Ιαπωνία λόγω της νίκης της με 3-0.

Ο αρχηγός της Ιαπωνίας Yuki Ishikawa ήταν ο πρώτος σκόρερ της ομάδας του με 15 πόντους.

“Παρόλο που βρεθήκαμε σε πολύ δύσκολες καταστάσεις, καταφέραμε να πάρουμε αυτό το αποτέλεσμα επειδή παλέψαμε πιστεύοντας στους εαυτούς μας”, δήλωσε ο Ishikawa. “Νομίζω ότι αυτή είναι η καλύτερη ομάδα που θα μπορούσαμε να έχουμε και καταφέραμε να αποδείξουμε τη δύναμή μας σε όλους.