Γκολφ: Η Σάσο, δεύτερη στο C’ship Γυναικών, μόλις που χάνει τη δεύτερη μεγάλη νίκη της

Η Γιαπωνέζα Γιούκα Σάσο έχασε οριακά τον δεύτερο μεγάλο τίτλο της, όταν τερμάτισε δεύτερη στο Πρωτάθλημα PGA Γυναικών την Κυριακή, μία βολή πίσω από την Κινέζα Γιν Ρουόνινγκ, την πρώτη νικήτρια μεγάλου τουρνουά.

Ξεκινώντας την ημέρα από την όγδοη θέση, η Saso έκανε έξι birdies και μόλις ένα bogey για ένα 5 under 66 και τερμάτισε με 7 under 277 συνολικά στο Lower Course του Baltusrol Golf Club. Ο Yin ξεκίνησε από την τέταρτη θέση και σημείωσε 67.

Η Yuka Saso από την Ιαπωνία χτυπάει μια μπαλιά στην 18η τρύπα κατά τη διάρκεια του τελικού γύρου του τουρνουά γκολφ KPMG Women’s PGA Championship στο Baltusrol Golf Club στο Springfield του New Jersey στις 25 Ιουνίου 2023. ( WeLoveSports) == WeLoveSports

Η νικήτρια του U.S. Women’s Open του 2021, Saso, έκανε birdies στις πρώτες εννέα τρύπες πριν προσθέσει άλλες τέσσερις για να ισοβαθμήσει προσωρινά στην πρώτη θέση στο 7-under μετά τη 15η τρύπα.

Σημείωσε ένα δαπανηρό bogey στη 16η τρύπα πριν κάνει άλλο ένα birdie στην τελευταία τρύπα, αλλά η Yin έκανε επίσης birdie στη 18η τρύπα για να εξασφαλίσει τη δεύτερη νίκη της στο Tour.

“Δεν είμαι πραγματικά ικανοποιημένη”, δήλωσε η Φιλιππινέζα Σάσο από την Ιαπωνία, η οποία έπαιξε σε όλη τη διάρκεια του τουρνουά, τόσο στο fairway όσο και στο green, αφού πέρασε μια δύσκολη περίοδο μετά την κατάκτηση του μοναδικού της μεγάλου τίτλου.

“Συγκεντρώθηκα σε αυτό που έπρεπε να κάνω και δεν κοίταξα πολύ τον πίνακα κατάταξης γιατί υπήρχαν κάποιες δύσκολες καταστάσεις. Πάλεψα με κορυφαίους παίκτες και ήταν μια υπέροχη εβδομάδα.

Η Ayaka Furue σημείωσε επίσης 66 και τερμάτισε δύο βολές πίσω από τη συμπατριώτισσά της Saso και στην κοινή όγδοη θέση. Τα πράγματα θα μπορούσαν να είχαν πάει πολύ καλύτερα αφού έκανε έξι birdies χωρίς bogey στις πρώτες 13 τρύπες για να πλησιάσει σε απόσταση ενός shot από την πρώτη θέση, πριν η δυναμική της ανακοπεί από το βουητό της βροντής.

Η Furue έκανε back-to-back bogeys μετά από μια σχεδόν δίωρη καθυστέρηση του καιρού, καταστρέφοντας τις ελπίδες της για νίκη.

“Ήταν πραγματικά απογοητευτικό το bogey (δύο φορές) μετά την επανεκκίνηση”, δήλωσε η Furue, η οποία παρηγορήθηκε με το καλύτερο σκορ της τελευταίας ημέρας και έστρεψε την προσοχή της στο επερχόμενο U.S. Women’s Open, το δεύτερο από τα πέντε γυναικεία majors της φετινής σεζόν.

“Έχω αποκτήσει αυτοπεποίθηση από τον τερματισμό στην κορυφή ενός μεγάλου τουρνουά και θα το χρησιμοποιήσω αυτό για το U.S. Women’s Open, παραμένοντας παράλληλα ήρεμη”, είπε.

Η Κινέζα Yin Ruoning ποζάρει με το τρόπαιο μετά τη νίκη της στο τουρνουά γκολφ KPMG Women’s PGA Championship στο Baltusrol Golf Club στο Springfield του New Jersey στις 25 Ιουνίου 2023. ( WeLoveSports) == WeLoveSports