Γκολφ: Η Aguri Iwasaki παίρνει την πρώτη νίκη της καριέρας της στο Japan Open

Η Aguri Iwasaki κατέκτησε τον πρώτο της τίτλο στο εγχώριο κύκλωμα την Κυριακή, κερδίζοντας το Japan Open με δύο βολές.

Η 25χρονη πραγματοποίησε την καλύτερη επίδοση της ημέρας με πέντε κάτω από 65 και ολοκλήρωσε το τουρνουά των 72 οπών με οκτώ κάτω από 272 στο Ibaraki Country Club στο Ιμπαράκι της Νομαρχίας Οσάκα.

Ο Iwasaki, ο οποίος ξεκίνησε την ημέρα τρεις βολές μακριά από την πρώτη θέση, έκανε έξι birdies έναντι ενός bogey και κέρδισε πενταετή εξαίρεση από το Japan Golf Tour και χρηματικό έπαθλο 42 εκατομμυρίων γιεν (280.000 δολάρια).

Ο Aguri Iwasaki κρατάει το τρόπαιο μετά τη νίκη του στο Japan Open τουρνουά γκολφ στο Ibaraki Country Club στο Ibaraki, στο νομό Οσάκα, στις 15 Οκτωβρίου 2023. ( WeLoveSports)

Ο Ryo Ishikawa, ένας 18 φορές νικητής στο κύκλωμα, τερμάτισε μόνος του στη δεύτερη θέση μετά από 68 βολές.

“Αυτό θα μου δώσει αυτοπεποίθηση”, δήλωσε ο Iwasaki, ο οποίος αγωνίστηκε στο European Tour αυτή τη σεζόν, αφού κέρδισε την κάρτα του τερματίζοντας τρίτος στη λίστα χρημάτων του JGTO 2022.

“Αρχίζω να συνηθίζω τις δύσκολες θέσεις της σημαίας στην Ευρώπη. Ίσως αυτό να με βοήθησε εδώ. Θα προσπαθήσω να κερδίσω περισσότερο και να διασκεδάσω το κοινό”.

Ο Mikumu Horikawa (68) και ο Αυστραλός Brad Kennedy (69) είναι μεταξύ των πέντε παικτών που μοιράζονται την τρίτη θέση με 3 under.