Γκολφ: Η Miyuu Yamashita κερδίζει τον τελικό της σεζόν στο JLPGA και βρίσκεται στην κορυφή του βαθμολογικού πίνακα

Η Miyuu Yamashita κέρδισε την Κυριακή για δεύτερη συνεχή χρονιά το Ricoh Cup του JLPGA Tour Championship, το οποίο ολοκληρώνει τη σεζόν, δίνοντας στην 22χρονη τον δεύτερο συνεχόμενο ετήσιο τίτλο της ως επικεφαλής των πόντων.

Η Miyuu Yamashita παίζει μια βολή κατά τη διάρκεια του τελικού γύρου του τουρνουά γκολφ Ricoh Cup του JLPGA Tour Championship στο Miyazaki, στη νοτιοδυτική Ιαπωνία, 26 Νοεμβρίου 2023. ( WeLoveSports)

Η Yamashita πέτυχε ένα 2 under 70 και τερμάτισε με 10 under 278, τρεις βολές μπροστά από την Sayaka Takahashi, στο Miyazaki Country Club για την 11η νίκη της καριέρας της και την τρίτη μεγάλη νίκη της στο ιαπωνικό LPGA Tour.

Η Yamashita κέρδισε επίσης τον τίτλο των χρημάτων για δεύτερη συνεχόμενη χρονιά, προσθέτοντας 30 εκατομμύρια γιεν (201.000 δολάρια) στο φινάλε της σεζόν. Έκανε τέσσερα birdies και δύο bogeys στον τελικό γύρο.

“Κέρδισα τέσσερις φορές στο πρώτο μισό της σεζόν, αλλά δυσκολεύτηκα να παίξω το παιχνίδι μου στο δεύτερο μισό, οπότε είμαι πολύ χαρούμενη που κέρδισα το τελευταίο τουρνουά”, δήλωσε η Yamashita, η οποία κατάγεται από το νομό Οσάκα. “Δεν τραυματίστηκα. Ήταν μια καλή χρονιά.

Η Yamashita ξεκίνησε την ημέρα με προβάδισμα δύο βολών και υποχώρησε σε ένα κοινό προβάδισμα με τις Takahashi και Haruka Morita μετά από bogeys στην τρίτη και πέμπτη τρύπα.

Αλλά ανέκαμψε καλά με back-to-back birdies στην όγδοη και την ένατη τρύπα. Στη συνέχεια πήρε την πρωτοπορία με ένα birdie στο 13ο par-5 και κέρδισε άλλο ένα χτύπημα στο 16ο par-3, καθώς οι πιο κοντινές της αντίπαλες αγωνίστηκαν στις πίσω εννέα.

Η Τακαχάσι σημείωσε 70 βαθμούς. Η Morita τερμάτισε μόνη της στην τρίτη θέση με 6 κάτω από το όριο μετά από 72.

Η Νοτιοκορεάτισσα Shin Ji Yai (69) αρκέστηκε στην τέταρτη θέση με 5 under, ενώ η Akie Iwai (71) τερμάτισε 24η με 4 under. Οι Shin και Iwai τερμάτισαν στη δεύτερη και τρίτη θέση αντίστοιχα στη βαθμολογία της σεζόν.

Στο JGTO Tour των ανδρών, ο 23χρονος Keita Nakajima διεκδίκησε τον πρώτο του ασημένιο τίτλο τερματίζοντας τέταρτος στο Casio World Open, την προτελευταία διοργάνωση της σεζόν.

Ο παίκτης του γκολφ Keita Nakajima κρατάει μια πινακίδα γιορτάζοντας τον τίτλο του στο JGTO Tour μετά το Casio World Open στο Geisei της δυτικής Ιαπωνίας, στις 26 Νοεμβρίου 2023. ( WeLoveSports)

Ο Taichi Nabetani κέρδισε το τουρνουά με 14 under 274 στο Kochi Kuroshio Country Club στο Geisei, στο νομό Kochi.