Γκολφ: Η Nasa Hataoka απέχει 5 βολές από την πρώτη θέση στο British Open Γυναικών

Η Γιαπωνέζα Nasa Hataoka σημείωσε 71 στο ένα κάτω του ενός το Σάββατο και βρίσκεται πέντε βολές μακριά από την κορυφή, ισόβαθμη στην ένατη θέση, μετά τον τρίτο γύρο του Βρετανικού Όπεν Γυναικών.

Η Nasa Hataoka παίζει μια βολή στην πρώτη τρύπα κατά τη διάρκεια του τρίτου γύρου του British Open Γυναικών στο Walton Heath Golf Club στο Tadworth της Αγγλίας στις 12 Αυγούστου 2023. ( WeLoveSports)

Η Lilia Vu από τις Ηνωμένες Πολιτείες και ο Charley Hull από την Αγγλία μοιράζονται την πρωτιά στο 9 under μετά από κάρτες 67 και 68, αντίστοιχα, στο Walton Heath Golf Club.

Η Angel Yin από τις Ηνωμένες Πολιτείες και η Kim Hyo Joo από τη Νότια Κορέα βρίσκονται στο 8 under.

Ο Hataoka, έξι φορές νικητής στο LPGA Tour αλλά ακόμα ψάχνει για το πρώτο του Major, έκανε τρία birdies έναντι δύο bogeys.

“Ένιωθα ότι η κατεύθυνση του ανέμου άλλαζε κάθε δευτερόλεπτο, γεγονός που έκανε δύσκολη την ανάγνωση μερικές φορές”, δήλωσε ο 24χρονος. “Είμαι σε θέση να κυνηγήσω (τους συνδιεκδικητές), αλλά ελπίζω να πετύχω ένα καλό αποτέλεσμα, επικεντρώνοντας στο δικό μου παιχνίδι.

Μεταξύ των άλλων Ιαπώνων παικτών, η Minami Katsu, η οποία είχε ξεκινήσει την ημέρα σε τριπλή ισοβαθμία για τη δεύτερη θέση, έπεσε στην 14η θέση με 3 under, αφού αγωνίστηκε σε 74.

Η Akie Iwai (69) και η Yuna Nishimura (72) βρίσκονται δύο βολές πίσω στην 17η θέση.