Γκολφ: Η Nasa Hataoka και η Yin Ruoning μοιράζονται το προβάδισμα στον 1ο γύρο του τελικού του LPGA των ΗΠΑ

Η Γιαπωνέζα Nasa Hataoka σημείωσε 9 under 63 χωρίς bogey και μοιράζεται την πρωτιά με την Κινέζα Yin Ruoning στο τέλος του πρώτου γύρου του Tour Championship, με το οποίο κλείνει η σεζόν του αμερικανικού LPGA.

Η Hataoka, έξι φορές νικήτρια στο tour, έκανε πέντε birdies στο μπροστινό εννιάρι και άλλα τέσσερα στην επιστροφή στο Gold Course στο Tiburon Golf Club στο Naples της Φλόριντα.

Η Minjee Lee από την Αυστραλία και η Anna Nordqvist από τη Σουηδία είναι τρίτη και τέταρτη αντίστοιχα μετά από γύρους 64 και 65.

Η Γιαπωνέζα Nasa Hataoka χτυπά το δεύτερο tee κατά τη διάρκεια του πρώτου γύρου του Tour Championship στο Tiburon Golf Club στο Naples της Φλόριντα στις 16 Νοεμβρίου 2023. ( WeLoveSports)

“Παρά τον δυνατό άνεμο, κατάφερα να κάνω τρία συνεχόμενα μπέρντι από την αρχή”, δήλωσε ο Hataoka για τα μπέρντι του από τη δεύτερη έως την τέταρτη τρύπα.

“Χτύπησα πολλά χτυπήματα κοντά στην καρφίτσα και έκανα τα putts που ήθελα να κάνω. Ήμουν σε καλή ψυχολογική κατάσταση καθ’ όλη τη διάρκεια του παιχνιδιού.

Μεταξύ των άλλων Ιαπώνων παικτών, η Yuka Saso σημείωσε 68 και μοιράστηκε την 13η θέση, ενώ η Ayaka Furue ήταν ένα χτύπημα πιο πίσω και ισοβάθμησε στην 22η θέση.

Ο νικητής αυτής της διοργάνωσης 72 οπών με 60 παίκτες χωρίς cut θα κερδίσει 2 εκατομμύρια δολάρια.