Γκολφ: Η Nasa Hataoka παίρνει προβάδισμα στον τελικό γύρο του U.S. Women’s Open

Η Γιαπωνέζα Nasa Hataoka πήρε το προβάδισμα στο U.S. Women’s Open με ένα χτύπημα, αφού πέτυχε το καλύτερο τουρνουά με έξι κάτω από 66 στον τρίτο γύρο του Σαββάτου, καθώς στοχεύει στον πρώτο της μεγάλο τίτλο.

Η 24χρονη, η οποία ξεκίνησε την ημέρα με έξι βολές πίσω στην πέμπτη θέση, έκανε έξι birdies και δεν είχε κανένα bogey σε δυνατό άνεμο στο Pebble Beach Golf Links και ανέβηκε στην πρώτη θέση με 7-under 209 συνολικά, μία βολή μπροστά από την Αμερικανίδα Allisen Corpuz.

Η Nasa Hataoka από την Ιαπωνία κάνει birdie στην 17η τρύπα κατά τη διάρκεια του τρίτου γύρου του Αμερικανικού Ανοιχτού Γυναικείου Τουρνουά στο Pebble Beach Golf Links στο Pebble Beach της Καλιφόρνια στις 8 Ιουλίου 2023. ( WeLoveSports)

Η Γιαπωνέζα Ayaka Furue έπεσε στην ένατη θέση ισόβαθμη με άλλες τέσσερις παίκτριες μετά από ένα 73άρι.

Η Hataoka σημείωσε τέσσερα birdies στις πίσω εννέα για να ανέβει στον πίνακα των κορυφαίων. Πέτυχε ένα putt 25 ποδιών στο 10ο για να εξασφαλίσει το πρώτο και ένα chipping 40 ποδιών στο 16ο για το τρίτο της στον εντός έδρας γύρο.

“Κατάφερα να μείνω σε εγρήγορση στους τελευταίους γύρους και ήταν τεράστιο να αποφύγω ένα bogey με αυτόν τον άνεμο”, δήλωσε η Hataoka.

“Ένα μέρος του εαυτού μου ανυπομονεί για την τελευταία μέρα, αλλά ταυτόχρονα έχω και σκηνικό φόβο. Ελπίζω να παίξω με εμπιστοσύνη σε αυτό που έχω κάνει και στους ανθρώπους που με υποστηρίζουν”.