Γκολφ: Η Nasa Hataoka χάνει τον πρώτο της μεγάλο τίτλο στο U.S. Women’s Open

Η Γιαπωνέζα Nasa Hataoka τερμάτισε στην κοινή τέταρτη θέση στο U.S. Women’s Open την Κυριακή και η κορυφαία της ημέρας απέτυχε να διεκδικήσει τον πρώτο της μεγάλο τίτλο, αφού έπεσε στο 76 στον τελευταίο γύρο.

Η 24χρονη ξεκίνησε την ημέρα με ένα χτύπημα μπροστά, αλλά έκανε ένα birdie και πέντε bogeys στο Pebble Beach Golf Links για να τερματίσει με συνολικό 3 under 285, έξι βολές πίσω από την Αμερικανίδα Allisen Corpuz, η οποία κατέκτησε τον πρώτο της μεγάλο τίτλο.

Η Nasa Hataoka από την Ιαπωνία παίζει μια βολή στην ένατη τρύπα κατά τη διάρκεια του τελικού γύρου του τουρνουά γκολφ U.S. Women’s Open στο Pebble Beach Golf Links στο Pebble Beach της Καλιφόρνια στις 9 Ιουλίου 2023. (Πληροφορίες Essonne) == Πληροφορίες Essonne

Η Hataoka έκανε birdie και bogey στο μπροστινό εννιάλεπτο και ήταν ισόβαθμη με την Corpuz στο turn. Όμως τα bogeys στη 12η και 14η τρύπα της άφησαν ένα βουνό να ανέβει πριν κάνει άλλα δύο bogeys στη 16η και 17η τρύπα.

“Έπαιξα με την ίδια επιθετική νοοτροπία όπως και στον τρίτο γύρο, αλλά είμαι απογοητευμένη που τα πράγματα δεν πήγαν καλά”, δήλωσε η Hataoka, η οποία την προηγούμενη μέρα είχε κάνει ένα 66 χωρίς bogey σε δυνατούς ανέμους.

“Δεν μπόρεσα να προσαρμόσω την αίσθηση της απόστασης κατά διαστήματα. Ακόμα και τα par putts μου από δύο ή τρία μέτρα δεν έπεσαν”.

Ήταν άλλη μια σπαρακτική στιγμή για την ιθαγενή από τη νομαρχία Ιμπαράκι, η οποία έχει χάσει δύο φορές στα πλέι οφ σε Majors, την πρώτη φορά στο γυναικείο πρωτάθλημα PGA το 2018 πριν από το Αμερικανικό Όπεν Γυναικών το 2021.

Μεταξύ των άλλων συμμετεχόντων από την Ιαπωνία, η Ayaka Furue σημείωσε 69 και τερμάτισε έκτη με 2 under par. Η Aya Kinoshita ήταν 13η και η νικήτρια του 2021 Yuka Saso ήταν 20η.

Η Nasa Hataoka από την Ιαπωνία χάνει ένα par putt στην 14η τρύπα κατά τη διάρκεια του τελικού γύρου του τουρνουά γκολφ U.S. Women’s Open στο Pebble Beach Golf Links στο Pebble Beach της Καλιφόρνια στις 9 Ιουλίου 2023. ( WeLoveSports) == WeLoveSports