Γκολφ: Ο Boutier κερδίζει το Evian C’ship, ο Hataoka και ο Saso μοιράζονται την 3η θέση

Οι Γιαπωνέζες Nasa Hataoka και Yuka Saso ισοβάθμησαν στην τρίτη θέση στο τουρνουά γκολφ Evian Championship στη Γαλλία, το οποίο κέρδισε το φαβορί της διοργανώτριας χώρας, Céline Boutier.

Η Boutier κέρδισε τον πρώτο της μεγάλο τίτλο και τον τέταρτο συνολικά στο US LPGA Tour με συνολικό σκορ 14 under 270, έξι βολές μπροστά από τη δεύτερη Brooke Henderson από τον Καναδά, και κέρδισε 1 εκατομμύριο δολάρια σε χρηματικό έπαθλο στο Evian Resort Golf Club.

Η Céline Boutier από τη Γαλλία χτυπάει μια βολή κατά τη διάρκεια του τελικού γύρου του τουρνουά γκολφ Evian Championship στο Evian Resort Golf Club στο Evian-les-Bains, Γαλλία, 30 Ιουλίου 2023. ( WeLoveSports) == WeLoveSports

Ο Boutier έκανε τρία birdies στις πρώτες πέντε τρύπες του για να αυξήσει το προβάδισμά του κατά τη διάρκεια της νύχτας στην πορεία του προς ένα 68 με 3 under.

“Αυτό το τουρνουά ήταν πάντα πολύ ξεχωριστό για μένα, απλά το παρακολουθούσα ως έφηβος. Το να είμαι σε θέση να κρατήσω αυτό το τρόπαιο είναι αρκετά απίστευτο”, δήλωσε ο 29χρονος.

“Απλά προσπάθησα να μείνω συγκεντρωμένος σε κάθε χτύπημα και κάθε τρύπα κάθε φορά. Νιώθω ότι ήμουν πολύ σταθερός και στους τέσσερις γύρους.

Η Céline Boutier (Γαλλία) πανηγυρίζει τη νίκη της στο τουρνουά γκολφ Evian Championship στο Evian Resort Golf Club στο Evian-les-Bains της Γαλλίας στις 30 Ιουλίου 2023. ( WeLoveSports) == WeLoveSports

Οι Hataoka και Saso τερμάτισαν επτά βολές πίσω από την Boutier.

Ο Hataoka, έξι φορές νικητής στο τουρ αλλά ακόμα αναζητά το πρώτο του Major, δεν μπόρεσε να επιτεθεί στον Boutier αφού μπήκε στον τελικό γύρο τρεις βολές πίσω από τη δεύτερη θέση.

Αν και έπρεπε να μειώσει τη διαφορά για να έχει ελπίδες για τη νίκη, η 24χρονη από τον ανατολικό ιαπωνικό νομό Ιμπαράκι κατάφερε να κάνει μόνο δύο birdies έναντι ενός bogey στις πρώτες 13 τρύπες.

Η Nasa Hataoka από την Ιαπωνία χαιρετά το κοινό αφού έκανε birdie στην πρώτη τρύπα κατά τη διάρκεια του τελικού γύρου του τουρνουά γκολφ Evian Championship στο Evian Resort Golf Club στο Evian-les-Bains, Γαλλία, 30 Ιουλίου 2023. ( WeLoveSports) == WeLoveSports

Στη συνέχεια αποχώρησε από τη διοργάνωση με bogeys στους αριθμούς 14, 15 και 17 για έναν γύρο 72.

“Ξεκίνησα καλά με ένα birdie, αλλά πλήρωσα το τίμημα για τα λάθη μου στο πίσω εννιάρι”, δήλωσε η Hataoka, “Εκείνη (η Boutier) έπαιξε καλά υπό το χειροκρότημα της κερκίδας. Δεν μπόρεσα να την πιάσω”.

Η Yuka Saso από την Ιαπωνία χτυπάει το 12ο tee κατά τη διάρκεια του τελικού γύρου του τουρνουά γκολφ Evian Championship στο Evian Resort Golf Club στο Evian-les-Bains της Γαλλίας, 30 Ιουλίου 2023. ( WeLoveSports) == WeLoveSports

“Αισθάνομαι απογοητευμένος. Θα συνεχίσω να ψάχνω για τη νίκη.

Η Φιλιππινέζα-Ιαπωνέζα Saso, πρωταθλήτρια του U.S. Women’s Open 2021, έριξε 70 και ανέβηκε δύο θέσεις.