Γκολφ: Ο Hataoka εγκαταλείπει το προβάδισμά του την τελευταία ημέρα και τερματίζει 2ος στο C’ship Tour

Ο Ιάπωνας Nasa Hataoka παρέδωσε το προβάδισμα τριών βολών στον τελευταίο γύρο του CME Group Tour Championship που ολοκληρώνει τη σεζόν. Η δεύτερη θέση που κατέλαβε σημαίνει ότι ολοκληρώνει τη σεζόν χωρίς νίκη στο LPGA Tour για πρώτη φορά από το 2020.

Η 24χρονη ξεκίνησε την ημέρα ισόβαθμη στην πρώτη θέση με την Amy Yang, αλλά το 69 τέρμα της (3 under par) που σημείωσε νικήθηκε από το 66 της Νοτιοκορεάτισσας νικήτριας στο Gold Course του Tiburon Golf Club στο Naples της Φλόριντα. Η Αμερικανίδα Alison Lee έπιασε τη Hataoka στη δεύτερη θέση με 24-under 264.

Η Nasa Hataoka από την Ιαπωνία χτυπάει έξω από το bunker στην έβδομη τρύπα κατά τη διάρκεια του τελικού γύρου του CME Group Tour Championship στο Tiburon Golf Club στο Naples της Φλόριντα στις 19 Νοεμβρίου 2023. ( WeLoveSports) == WeLoveSports

“Είναι απογοητευτικό που δεν μπόρεσα να βελτιώσω το σκορ μου”, δήλωσε ο Hataoka, ο οποίος δεν μπόρεσε να διεκδικήσει την έβδομη νίκη του στο Tour και πρώτη από τον περασμένο Απρίλιο, αφού έκανε τέσσερα birdies και ένα bogey κατά τη διάρκεια της ημέρας.

“Δίστασα στην πίσω εννιάδα. Είναι απογοητευτικό που δεν μπόρεσα να δώσω στον εαυτό μου ευκαιρίες.

Τα μπέρντι στα Νο. 1 και 5 για τον Hataoka και ένα bogey στο Νο. 3 για τον Yang άφησαν τον Ιάπωνα με προβάδισμα τριών βολών, αλλά τρία μπέρντι και στη συνέχεια ένα eagle στο 13ο par-4 έδωσαν στον Yang το προβάδισμα.

Ο Hataoka έκανε bogey στην 16η τρύπα πριν χάσει ένα δίμετρο putt για birdie στην 17η τρύπα και τερμάτισε δεύτερος, όπως και το 2021, ενώ ο Yang έκανε birdie στις δύο τελευταίες τρύπες για να πάρει το πρώτο βραβείο των 2 εκατομμυρίων δολαρίων.

“Κατάφερα να παίξω με αυτοπεποίθηση, αλλά δεν τα κατάφερα. Πρέπει να κερδίσω την επόμενη φορά”, δήλωσε ο Hataoka, ο οποίος μοιράστηκε το προβάδισμα από τον πρώτο γύρο και άντλησε θετικά συμπεράσματα από το καλύτερο αποτέλεσμα της σεζόν.

“Ελπίζω να επιστρέψω πιο δυνατός”, πρόσθεσε.

Η Γιαπωνέζα Yuna Nishimura σημείωσε 67 και τερμάτισε στην 13η θέση, 10 βολές πίσω από την Hataoka. Η Ayaka Furue ήταν λίγο πιο πίσω και τερμάτισε στην 16η θέση, ενώ η Yuka Saso ισοβάθμησε στην 23η θέση, λίγο πιο πίσω.