Γκολφ: Ο Morikawa κερδίζει με 6 βολές στο Zozo C’ship

Ο δύο φορές μεγάλος πρωταθλητής Collin Morikawa πέτυχε την Κυριακή ένα bogey-free seven-under 63 και κέρδισε το Zozo Championship, τη μοναδική διοργάνωση του PGA Tour που διεξάγεται στην Ιαπωνία, με έξι βολές.

Ο 26χρονος Καλιφορνέζος σημείωσε συνολικά 14-under 266 στο Narashino Country Club στο Inzai της νομαρχίας Chiba και κατέκτησε τον έκτο τίτλο της καριέρας του στο PGA Tour και τον πρώτο μετά το British Open του 2021.

Ο Collin Morikawa πανηγυρίζει τη νίκη του στο τουρνουά γκολφ Zozo Championship στις 22 Οκτωβρίου 2023 στο Narashino Country Club στο Inzai του νομού Chiba ( WeLoveSports)

Ο Morikawa, ο οποίος ξεκίνησε τον τελικό γύρο δύο βολές μακριά από την τέταρτη θέση, έκανε τέσσερα birdies στο μπροστινό εννιάρι και άλλα τρία στο φινάλε.

“Δεν μπορώ καν να το εξηγήσω”, δήλωσε ο Morikawa, ο οποίος κέρδισε 1,53 εκατομμύρια δολάρια για τη νίκη. “Ήξερα ότι κάποια στιγμή θα έφτανα εδώ. Είναι σαν να κερδίζεις το πρώτο σου μεγάλο τουρνουά.

“Αυτή η νίκη σημαίνει πολλά για μένα. Βρίσκομαι στην Ιαπωνία και είμαι μισός Ιάπωνας. Πολλά συνέβησαν την τελευταία εβδομάδα.

Οι Αμερικανοί Eric Cole και Beau Hossler μοιράστηκαν τη δεύτερη θέση μετά από 70 γύρους.

Ο Robby Shelton (65), επίσης από τις ΗΠΑ, και ο Ιάπωνας Ryo Ishikawa (67) τερμάτισαν ισόβαθμοι στην τέταρτη θέση με 7 κάτω από το όριο, ενώ ο Αυστραλός Min Woo Lee (65) έμεινε άλλο ένα χτύπημα πίσω και μοιράστηκε την έκτη θέση.

Ο πρωτοπόρος του τρίτου γύρου Justin Suh από τις Ηνωμένες Πολιτείες αναγκάστηκε να αρκεστεί σε ένα 74, το οποίο τον άφησε στη 10η θέση με 5 κάτω από το όριο.

Ο Collin Morikawa ευθυγραμμίζει ένα putt στο 18ο πράσινο κατά τη διάρκεια του τελικού γύρου του τουρνουά γκολφ Zozo Championship στις 22 Οκτωβρίου 2023 στο Narashino Country Club στο Inzai, στο νομό Chiba ( WeLoveSports).