Γκολφ: Hataoka και Yang ισοβαθμούν στην πρώτη θέση μετά από 3 ημέρες του τελικού της σεζόν στο LPGA

Η Γιαπωνέζα Nasa Hataoka παρέμεινε στην κορυφή του βαθμολογικού πίνακα το Σάββατο στο LPGA Tour Championship και θα πάει στην τελευταία ημέρα του τουρνουά που ολοκληρώνει τη σεζόν ισόβαθμη με τη Νοτιοκορεάτισσα Amy Yang (21 under).

Η Hataoka, 24 ετών, σημείωσε 65 bogey-free με επτά birdies στην προσπάθειά της για το πρώτο βραβείο των 2 εκατομμυρίων δολαρίων στο Gold Course του Tiburon Golf Club στο Naples της Φλόριντα.

“Είμαι χαρούμενη που μπόρεσα να παίξω επιθετικά και να βελτιώσω το σκορ μου”, δήλωσε η Hataoka.

Η Γιαπωνέζα Nasa Hataoka τεντώνει στην ένατη τρύπα κατά τη διάρκεια του τρίτου γύρου του LPGA Tour Championship στο Gold Course του Tiburon Golf Club στο Naples της Φλόριντα στις 18 Νοεμβρίου 2023. ( WeLoveSports)

“Ο άνεμος ήταν δυνατός, γεγονός που έκανε δύσκολη την ανάγνωση, αλλά είχα καλή επικοινωνία με τον caddie μου. Θέλω να συνεχίσω να επιτίθεμαι και όχι να παίζω με ασφάλεια την τελευταία ημέρα.

Ο Yang, ο οποίος ξεκίνησε την ημέρα με ένα χτύπημα πίσω στην ισοβαθμία για την τρίτη θέση, ανέβηκε ξανά στον πίνακα με ένα 64 που περιελάμβανε τέσσερα birdies στις τελευταίες έξι τρύπες.

Η Αμερικανίδα Alison Lee, συν-πρωταγωνίστρια της ημέρας, σημείωσε 68 και έπεσε τρεις βολές στην τρίτη θέση.

Η Hataoka, έξι φορές νικήτρια στο tour, μοιράζεται την πρωτιά από την πρώτη ημέρα, όταν έριξε τον χαμηλότερο γύρο του τουρνουά (63), πριν τον ακολουθήσει με 67 στον δεύτερο γύρο.

Από τις υπόλοιπες Γιαπωνέζες παίκτριες, η Ayaka Furue ισοβαθμεί στην 11η θέση με 12 under, ενώ η Yuka Saso βρίσκεται δύο βολές πίσω της στην 17η θέση.