Γυμναστική: Ο Ντάικι Χασιμότο κερδίζει το μονόζυγο για τρίτο χρυσό μετάλλιο στο παγκόσμιο πρωτάθλημα

Ο Ιάπωνας Ντάικι Χασιμότο κέρδισε τον πρώτο του τίτλο στο ψηλό πήδημα στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα ενόργανης γυμναστικής την Κυριακή. Ο εν ενεργεία Ολυμπιονίκης στο όργανο κατέκτησε συνολικά τρεις τίτλους στη διοργάνωση που διεξήχθη στο Βέλγιο.

Μετά την κατάκτηση του πρώτου του χρυσού μεταλλίου στην ομάδα ανδρών νωρίτερα στο πρωτάθλημα και του δεύτερου συνεχόμενου ατομικού στέμματος στο σύνθετο όργανο, ο 22χρονος σημείωσε 15,233 βαθμούς και ανέβηκε εύκολα στην κορυφή του βάθρου στο μονόζυγο στην Αμβέρσα.

Ο Ιάπωνας Daiki Hashimoto πανηγυρίζει τη νίκη του στο μονόζυγο κατά τη διάρκεια του παγκόσμιου πρωταθλήματος καλλιτεχνικής γυμναστικής στην Αμβέρσα του Βελγίου, στις 8 Οκτωβρίου 2023. ( WeLoveSports)

Η Κροάτισσα Tin Srbic τερμάτισε δεύτερη με 14,700 και η Κινέζα Su Weide τρίτη με 14,500. Ο Ιάπωνας Kenta Chiba τερμάτισε έβδομος.

“Αυτό είναι το πρώτο μου χρυσό μετάλλιο (στο μονόζυγο) από τους Αγώνες του Τόκιο, οπότε είμαι πολύ χαρούμενος”, δήλωσε ο Hashimoto.

“Μπόρεσα να δείξω τη δύναμή μου και αυτό πάνω στο οποίο δούλευα. Θα στοχεύσω επίσης σε τρία χρυσά μετάλλια στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Παρισιού του χρόνου.

Στο μονόζυγο ανδρών, ο Ιάπωνας Kaito Sugimoto πήρε το χάλκινο μετάλλιο με 15,000, με τον Kazuma Kaya να τερματίζει μία θέση χαμηλότερα με 14,733.

Ο Γερμανός Lukas Dauser κέρδισε με 15,400 και ο Κινέζος Shi Cong κέρδισε οριακά τον Sugimoto στη δεύτερη θέση με 15,066.