Γυμναστική: Ο Ντάικι Χασιμότο κερδίζει για δεύτερη συνεχόμενη φορά το μονόζυγο ανδρών στο παγκόσμιο πρωτάθλημα

Ο Ιάπωνας Ντάικι Χασιμότο κατέκτησε το δεύτερο συνεχόμενο χρυσό μετάλλιο στο σύνθετο ανδρών στο παγκόσμιο πρωτάθλημα ενόργανης γυμναστικής την Πέμπτη, και έγινε μόλις ο τέταρτος γυμναστής που πετυχαίνει αυτό το κατόρθωμα.

Ο 22χρονος συγκέντρωσε 86,132 βαθμούς στον τελικό στην Αμβέρσα του Βελγίου, και έγινε ο πρώτος back-to-back πρωταθλητής μετά τον συμπατριώτη του Kohei Uchimura, ο οποίος κατέκτησε έξι συνεχόμενα χρυσά μετάλλια στο παγκόσμιο πρωτάθλημα παντός εδάφους μεταξύ 2009 και 2015.

“Είμαι ανακουφισμένος που μπόρεσα να αγωνιστώ επίμονα μέχρι το τέλος. Μπόρεσα να δείξω τη δύναμή μου”, δήλωσε ο χρυσός Ολυμπιονίκης του Τόκιο.

Η φωτογραφία του συνδυασμού δείχνει τον Ιάπωνα Daiki Hashimoto να αγωνίζεται σε έξι όργανα – (δεξιόστροφα από πάνω αριστερά) ακίνητους κρίκους, παράλληλους πήχεις, πλάγιο ίππο, ασκήσεις εδάφους, ψηλό πήχη και άλμα – κατά τη διάρκεια του τελικού του ατομικού όλων των γύρων ανδρών στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Καλλιτεχνικής Γυμναστικής στην Αμβέρσα του Βελγίου, στις 5 Οκτωβρίου 2023. ( WeLoveSports) == WeLoveSports

Η Ουκρανή Illia Kovtun τερμάτισε δεύτερη με 84,998 και ο Αμερικανός Frederick Richard σημείωσε 84,332 για να πάρει το χάλκινο μετάλλιο. Ο Ιάπωνας Kenta Chiba μόλις που έχασε το βάθρο, σημειώνοντας 83.464 και τερματίζοντας τέταρτος.

Τρίτος στα προκριματικά, ο Hashimoto έκανε ένα ασταθές ξεκίνημα στον τελικό με βαθμολογία 13,466 στις ασκήσεις εδάφους, την 17η καλύτερη βαθμολογία στο όργανο μεταξύ των 24 συμμετεχόντων.

Όμως επανήλθε δυναμικά, καταλαμβάνοντας τις τρεις πρώτες θέσεις σε καθένα από τα άλλα πέντε όργανα, συμπεριλαμβανομένου ενός 15,000 στο άλμα, τη δεύτερη καλύτερη βαθμολογία στο όργανο, που όπως είπε “άλλαξε τη δυναμική” υπέρ του.

Ο Ιάπωνας Daiki Hashimoto ποζάρει με το χρυσό του μετάλλιο μετά τη νίκη του στον τελικό του ατομικού όλων των οργάνων ανδρών στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Καλλιτεχνικής Γυμναστικής στην Αμβέρσα του Βελγίου στις 5 Οκτωβρίου 2023. ( WeLoveSports) == WeLoveSports

Η νίκη σφραγίστηκε μετά από ένα σταθερό 14,800 στον παράλληλο πήχη και 14,500 στον πλάγιο ίππο, με την τελευταία βαθμολογία να είναι η καλύτερη του αγωνίσματος.

Αν και ο δρόμος προς τον τίτλο είναι διαφορετικός από τον περσινό στο Λίβερπουλ της Αγγλίας, όπου πραγματοποίησε εξαιρετικές επιδόσεις και στα έξι όργανα, ο Hashimoto πιστεύει ότι η αντιμετώπιση αυτής της τελευταίας πρόκλησης θα τον κάνει μόνο πιο δυνατό.

“Ήταν μια σκληρή μάχη αυτή τη φορά και ένιωσα ότι υπήρχαν τομείς για βελτίωση”, δήλωσε. “Θα εκμεταλλευτώ αυτή την εμπειρία και ελπίζω να τη χρησιμοποιήσω για τους Ολυμπιακούς Αγώνες του Παρισιού το επόμενο καλοκαίρι.