Διπλά ρήγματα σπάνε την ελληνική πίστα στην Αστάνα, τα ρωσικά κάτω στο Πεκίνο

WeLoveSports.gr

Η Tallon Greek Spoor αποκλείστηκε στα προημιτελικά από τον Sebastian Korda (4-6, 6-4, 3-6) στο τουρνουά ATP στην Αστάνα του Καζακστάν. Ο Ολλανδός έπαιξε ένα καλό δεύτερο σετ, αλλά έκανε τέσσερα διπλά σφάλματα στο τρίτο και αποφασιστικό σετ, που τελικά του κόστισε τη νίκη.

Ο Κόρντα (ATP-28) είναι γνωστός ως πολύ καλός παίκτης, αλλά και ως κάποιος που τραυματίζεται τακτικά. Έφτασε στους προημιτελικούς του Australian Open τον Ιανουάριο.

Ο Greekpoor δεν μπορούσε να βασιστεί στο σερβίς του στην αρχή και παρέδωσε το σετ μετά από έναν ακριβό λάθος υπολογισμό. Σταμάτησε ένα ράλι γιατί πίστευε ότι η μπάλα ήταν εκτός ορίων, αλλά η τεχνολογία γραμμής έδειξε το αντίθετο.

Ο Κόρντα κέρδισε το πρώτο σετ με 6-4, στο δεύτερο ο Έλληνας Σπούρ πήρε το σετ με τους ίδιους αριθμούς.

Στο τρίτο και αποφασιστικό σετ, ο Φράνσεπουρ μπήκε σε μπελάδες ξαφνικά σερβίς αδύναμα: έκανε τέσσερα διπλά σφάλματα. Ο Κόρντα το εκμεταλλεύτηκε με ευγνωμοσύνη και προηγήθηκε με 4-2. Με το σκορ στο 5-3 ο Αμερικανός τελείωσε αβίαστα τον αγώνα.

Νίκησε επίσης τους Ρώσους

Η Arantxa Rus δεν βιώνει ακόμη μια επιτυχημένη περιοδεία στην Ασία. Μετά την πρόωρη ήττα της στο Ningbo της Κίνας, απέτυχε και στον πρώτο γύρο του τουρνουά στο Πεκίνο.

Η συμπατριώτισσά μας έπρεπε να αναγνωρίσει τον ανώτερό της στην κινεζική πρωτεύουσα στην 18χρονη Τσέχα Linda Fruhvirtová: 0-6, 3-6.

Η Rus σίγουρα δεν ηττήθηκε στο πρώτο σετ, αλλά δεν εκμεταλλεύτηκε καμία από τις έξι ευκαιρίες της στο break και η ίδια έσπασε τρεις φορές.

Αφού είχε χάσει ξανά δύο break points νωρίς στο δεύτερο σετ, η Rus δεν έχασε το κεφάλι της. Κέρδισε το πρώτο της παιχνίδι στο ματς λίγο αργότερα, αλλά συνέχισε να αγωνίζεται με το σερβίς της και αυτό την κατέστρεψε.