Δύσκολη κλήρωση για τον Van de Zandschulp στο Australian Open: κόντρα στον Sinner στον πρώτο γύρο

WeLoveSports.grΤροποποιήθηκε

Ο Botic van de Zandschulp δεν πέτυχε στην κλήρωση για το Australian Open, το πρώτο τουρνουά Grand Slam της χρονιάς που ξεκινά την Κυριακή. Στον πρώτο γύρο θα συναντήσει τον Jannik Sinner, το δυνατό νούμερο τέσσερα στον κόσμο που είναι ένα από τα κορυφαία φαβορί για τη συνολική νίκη.

Ο Tallon Greekpoor θα παίξει στον πρώτο γύρο με τον Ρώσο Roman Safioellin. Αυτό σημαίνει ότι ο Ολλανδός νούμερο 28 στον κόσμο έχει φέρει πολύ καλύτερη ισοπαλία, αν και ο σκληρός Safioellin (ATP-36) ξεκίνησε καλά τη χρονιά. Κέρδισε ήδη τον ισχυρό Αμερικανό Μπεν Σέλτον.

Η Arantxa Rus ξεκινά το Australian Open κόντρα στην Anhelina Kalinina. Ο Ουκρανός είναι το νούμερο 24 στη λίστα τοποθέτησης.

Ο Ρώσος χάνει στο Χόμπαρτ

Νωρίτερα σήμερα, η Ρωσίδα αποκλείστηκε στα προημιτελικά του τουρνουά τένις Χόμπαρτ από τη Βελγίδα Ελίζ Μέρτενς. Η 33χρονη Ολλανδή έχασε σε δύο σετ από τον πρώτο Μέρτενς: 5-7, 0-6.

Το τουρνουά στην Τασμανία χρησιμεύει ως προετοιμασία για το Australian Open για τους τενίστες.

Η Rus, η σημερινή νούμερο 50 στον κόσμο, απέκτησε αυτοπεποίθηση τις τελευταίες μέρες κερδίζοντας τους δύο πρώτους αγώνες της στο Χόμπαρτ. Την περασμένη Δευτέρα νίκησε την Τσέχα Linda Fruhvirtova (WTA-85), χθες ήταν πολύ δυνατή για την υψηλότερη βαθμολογία Varvara Gracheva (WTA-39) από τη Γαλλία σε δύο σετ.

Το μέγεθος είναι πολύ μεγάλο

Ωστόσο, ο Μέρτενς, ο οποίος κέρδισε το τουρνουά Χόμπαρτ το 2017 και το 2018, ήταν πολύ μεγάλο μέγεθος για τη Ρωσία. Ο Βέλγος την έσπασε αμέσως στο πρώτο παιχνίδι της αναμέτρησης.

Λίγες στιγμές αργότερα, ο Rus πέτυχε σετ και άντεξε στο 5-5, αλλά στη συνέχεια έπρεπε να αφήσει το σετ στον Μέρτενς. Αν και ο Ρώσος είχε ευκαιρίες και στο σερβίς του Μέρτενς στο δεύτερο σετ, ο Βέλγος συνέχισε. Αποφάσισε τον αγώνα με ένα παιχνίδι αγάπης.