Είναι ο Ναδάλ επικεντρωμένος πλήρως στην χωμάτινη σεζόν μετά από νέο τραυματισμό;

WeLoveSports.gr

  • Φράνκλιν Στόκερ

    συντάκτης τένις WeLoveSports.gr

  • Φράνκλιν Στόκερ

    συντάκτης τένις WeLoveSports.gr

Θα δούμε ποτέ ξανά τον Ραφαέλ Ναδάλ ως τενίστα στην Αυστραλία; Ο ίδιος ο Ισπανός δεν έχει ακόμη την απάντηση, αλλά ο πρόσφατος μυϊκός τραυματισμός του και η απόσυρσή του από το Australian Open αποκαλύπτουν ότι γίνεται όλο και πιο δύσκολο για αυτόν να συνεχίσει να παίζει στο απόλυτο κορυφαίο επίπεδο.

Και ενώ ο κόσμος του τένις είχε παρακολουθήσει την επιστροφή του 22 φορές πρωταθλητή Grand Slam με τέτοιο ενθουσιασμό την περασμένη εβδομάδα. Ο Ναδάλ χτύπησε τις μπάλες ως συνήθως στο τουρνουά στο Μπρίσμπεϊν της Αυστραλίας, μετά από απουσία σχεδόν δώδεκα μηνών. Κέρδισε δύο αγώνες, ώσπου το σώμα του σκόρπισε ξανά στα προημιτελικά.

Αυτός ο τραυματισμός φαίνεται σαν θέμα εβδομάδων, όχι μηνών. «Δεν είμαι έτοιμος τώρα να παίξω σε ένα best-of-5 στο κορυφαίο επίπεδο», είπε ο Ναδάλ σε μια δήλωση.

Δωδέκατος τραυματισμός στην Αυστραλία

Ήταν η δωδέκατη φορά που ο Ναδάλ τραυματίστηκε επί αυστραλιανού εδάφους, όπως διαπίστωσε η ισπανική αθλητική εφημερίδα Marca. Είτε ήταν στο γόνατο, στην πλάτη, στο ισχίο, στο μηριαίο ή στο μηρό, τα τραύματά του έχουν όλα τα σχήματα και μεγέθη. Μερικές φορές είναι ένα μικρό θαύμα το ότι ο Nadal μπορεί ακόμα να αυτοαποκαλείται επαγγελματίας τενίστας στα 37 του, όταν κοιτάς τη λίστα με τους τραυματισμούς του.

“Λυπάμαι για τον Ράφα. Ανάρρωση γρήγορα. Είναι επίσης ο φόβος μου να θέλω να επιστρέψω πολύ σύντομα”, έγραψε ο συνάδελφός του τενίστας Νικ Κύργιος στο X. Ο 28χρονος Αυστραλός είναι επίσης εκτός δράσης για αρκετό καιρό λόγω σε τραυματισμούς.

Συγκλονίστηκε ο Βούλγαρος Γκριγκόρ Ντιμιτρόφ στο άκουσμα του νέου τραυματισμού του Ναδάλ. “Ω, αλήθεια; Αυτό είναι χάλια. Ας ελπίσουμε ότι θα τον δούμε τουλάχιστον κατά τη διάρκεια της χωμάτινης σεζόν, γιατί είναι φανταστικό να βλέπεις τον Ναδάλ να παίζει στο χώμα. Αλλά όχι να τον αντιμετωπίζουμε μόνοι μας”.

Το ερώτημα τώρα είναι ποιο θα προτιμήσει ο Ναδάλ τους επόμενους μήνες. Μίλησε στο X, το πρώην Twitter, για «καλά νέα» ότι ο νέος μυϊκός τραυματισμός του δεν είναι ο ίδιος με αυτόν που τον ενοχλούσε για μήνες το 2023. Στη συνέχεια, ο Ισπανός έκανε επέμβαση στο ισχίο στις 2 Ιουνίου.

Τουρνουά ABN Amro;

Ο Ναδάλ μπορεί να επιλέξει να παίξει στο αμερικανικό σκληρό γήπεδο του Indian Wells (γνωστό και ως «το πέμπτο τουρνουά Grand Slam») τον Μάρτιο, αλλά μπορεί επίσης να θέτει σε κίνδυνο τη σεζόν του στο χωμάτινο γήπεδο. Το να παίζεις σε σκληρά γήπεδα είναι μια τεράστια σωματική καταπόνηση. Μια προηγούμενη επιστροφή, ίσως στο ABN Amro Open στο Ρότερνταμ τον Φεβρουάριο, δεν φαίνεται πιθανή σε καμία περίπτωση.

Το πιο λογικό σενάριο είναι ότι ο Ναδάλ θέλει να προετοιμαστεί για την αγαπημένη του χωμάτινη σεζόν, η οποία ξεκινά τον Απρίλιο. Κατά τη διάρκεια αυτής της περιόδου μπορεί να παίξει τένις με την καρδιά του στην επιφάνεια στην οποία κέρδισε δεκατέσσερις τίτλους στο Ρολάν Γκαρός στο Παρίσι.

Σοκαρισμένος ο Ντιμιτρόφ από τα νέα του Ναδάλ: «Ελπίζω να τα καταφέρει στο χωμάτινο γήπεδο»

Ένα άλλο ενδιαφέρον σημείο στον ορίζοντα για τους Μαγιόρκας: οι Ολυμπιακοί Αγώνες στο Παρίσι. Αυτά θα ολοκληρωθούν επίσης στο Roland Garros στα τέλη Ιουλίου, αλλά και στο χώμα.

Ένα άλλο επιπλέον πλεονέκτημα για τον Nadal είναι ότι οι Αγώνες παίζονται για δύο κερδισμένα σετ, αντί για τρία σετ που κερδίζονται όπως στα τουρνουά Grand Slam. Η σωματική επιβάρυνση είναι επομένως μικρότερη.

Αυτοί θα πρέπει να είναι αρκετοί λόγοι για να μην σκεφτεί ο Ναδάλ να τον αποχαιρετήσει ακόμα.