“Είναι πολύ δύσκολο να το καταλάβεις

WeLoveSports.gr

Ricciardo gretig bij terugkeer: ‘Wil bewijzen dat je met deze auto kunt scoren’

Daniel Ricciardo de linkerhand schudden is geen probleem, maar het liefst niet te hard. Αυτή την εβδομάδα ο Αυστραλός οδηγός στο Verenigde Staten, στο Όστιν, έμεινε πίσω στη Formule 1, αφού στο Zandvoort είχε ένα σπάσιμο στο χέρι του.

“Η υπόθεση αυτή είναι πολύ δύσκολη, δεδομένου ότι η θραύση ήταν πιο δύσκολη από ό,τι νομίζαμε. Daarom duurde het langer en was het voor mij allemaal ook wat pijnlijker.”

Inmiddels voelt hij zich weer “honderd procent”, maar enthousiast handen schudden blijft hij toch gewoon met rechts doen, for de zekerheid.

Vijf grands prix moest Ricciardo missen in een toch al vreemd seizoen. Ξεκίνησε αυτή τη χρονιά ως δοκιμαστής, τον Ιούλιο έκανε το stoeltje van Nyck de Vries over, αλλά πολύ αργότερα σε δύο αγώνες έφυγε.

Όταν ο Αυστραλός έφυγε, η Renstal AlphaTauri έμαθε ότι ο Ricciardo είναι εδώ και δύο χρόνια F1-coureur για την ομάδα. Ωστόσο, αυτό είναι για τον Ricciardo δεν είναι κάτι που θα μπορούσε να αλλάξει αυτή τη χρονιά.

“Δεν θα το κάνω, αν δεν έχω κανένα συμβόλαιο. De komende vijf races are er neither alleen om plezier te hebben, al probeer ik dat ook wel, maar ik will er vooral all uithalen. Έτσι μπορούμε να ξεκινήσουμε από την αρχή του επόμενου χρόνου”.

Εκτός από το AlphaTauri, υπάρχει ακόμα ένα καλύτερο αυτοκίνητο στην αγορά για τον Ricciardo. Ο Sergio Pérez, teamgenoot του Max Verstappen στην ομάδα Red Bull Racing, δεν είναι τόσο σίγουρος. Ο Pérez δεν έχει ανέβει στο βάθρο από το zomerstop παρά μόνο μια φορά, ενώ ο Verstappen έχει σπάσει το ρεκόρ της Red Bull.

Πόσο μακρύτερες είναι οι πρωτιές του Μεξικανού, πόσο μεγαλύτερη είναι η αλήθεια: ο Pérez δεν είναι εδώ και μια χρονιά πια ομαδικός αντίπαλος του Verstappen;

‘Blijf gefocust op wat ík moet doen’

Ricciardo zou hem kunnen vervangen als de Mexicaan opzij wordt geschoven of zelf eieren for zijn geld kiest. Όμως, δεν θέλει να το ξεπεράσει.

“Εγώ έχω πρόβλημα με το τι πρέπει να κάνω. Με μόνο δύο κούρσες μετά το χαλί, θα πρέπει να με κατευθύνω στις δουλειές μου στο σπίτι. Vanwege de manier waarop dit jaar is verlopen, voelt volgend jaar nog heel ver weg.”

Maar Ricciardo weet: “Er is altijd iets te bewijzen in deze sport.”

Αυτό το έτος που πέρασε καλά από τον AlphaTauri μπορεί να τον βοηθήσει να βάλει στοίχημα για το 2024. “Για την ομάδα δεν είναι μια δύσκολη χρονιά, ήταν μια δύσκολη χρονιά για να πετύχουμε σημεία. Θα σκοράρω πολύ και θα καταλάβω ότι αυτό είναι το καλύτερο με αυτό το αυτοκίνητο”.