Εκπλήξεις στο Australian Open: Οσάκα και Βοντρούσοβα τερμάτισαν μετά από έναν γύρο

WeLoveSports.gr

Δύο μεγάλες εκπλήξεις στο τουρνουά γυναικών στο Australian Open. Η δύο φορές νικήτρια Ναόμι Οσάκα αποκλείστηκε στον πρώτο γύρο από τη Γαλλίδα Καρολίν Γκαρσία: 6-4, 7-6 (2). Η τελευταία νικήτρια του Wimbledon Marketa Vondrousova μπορεί επίσης να πάει ξανά σπίτι της, η οποία ηττήθηκε σε δύο σετ από την Ουκρανή Dajana Jamstremska (6-1 και 6-2).

Η 26χρονη Οσάκα επέστρεψε στο γήπεδο του τένις πριν από δύο εβδομάδες, αφού έφερε στον κόσμο μια κόρη τον Ιούλιο. Η Ιάπωνα έκανε καλό ματς στη Μελβούρνη, αλλά έπρεπε να παραδεχτεί την ανωτερότητά της στον Γκαρσία. «Αυτός ο αγώνας αποδεικνύει ότι τα πάω καλά και ότι θα γίνει μόνο καλύτερο», είπε στη συνέχεια.

Σήμαινε τον νωρίτερο αποκλεισμό που έγινε ποτέ στο Australian Open για την Οσάκα.

Η Βοντρούσοβα δεν ταιριάζει

Η Vondrousova, η Τσέχα νούμερο επτά στον κόσμο, δεν εμφανίστηκε απόλυτα σε φόρμα στην John Cain Arena. Την περασμένη εβδομάδα, η 24χρονη σταρ του τένις αποχώρησε από το προπαρασκευαστικό τουρνουά της Αδελαΐδας με τραυματισμό στο ισχίο και επίσης φάνηκε να μην έχει επιστρέψει εντελώς στην κανονικότητα στη Μελβούρνη. Έχασε αμέσως το πρώτο της σερβίς game και σύντομα βρέθηκε να στερείται 5-0.

Δεν ήταν ότι η νίκη της Γιαστρέμσκα οφειλόταν αποκλειστικά σε αυτό. Το νούμερο 93 του κόσμου εντυπωσίασε επίσης με συνολικά 26 νικητές. Το καλό της παιχνίδι της επέτρεψε να κερδίσει για τέταρτη φορά στην καριέρα της έναν παίκτη από την παγκόσμια πρώτη δεκάδα.

Ο Gauff συνεχίζει επίσης

Η νικήτρια του US Open Coco Gauff ξεκίνησε σταθερά το τουρνουά στη Μελβούρνη. Έχασε μόνο τρία παιχνίδια στον αγώνα με τη Σλοβάκα Anna Karolína Schmiedlová (6-3, 6-0) και τελείωσε μετά από μία ώρα.