Ελληνική διαδρομή μέχρι τους τελευταίους δεκαέξι στο Παρίσι με παιχνιδιάρικη ευκολία, έξοδος από το Alcaraz

WeLoveSports.gr

Ο τενίστας Tallon Greek Spoor προκρίθηκε στους όγδοους τελικούς στο τουρνουά masters του Παρισιού σε βάρος του Αλεχάντρο Νταβίντοβιτς Φοκίνα. Ο Ολλανδός νούμερο 23 στον κόσμο κέρδισε σε δύο σετ (6-2, 6-2) τον Ισπανό.

Αφού κέρδισε το πρώτο σετ χωρίς ιδιαίτερη δυσκολία, ο Greek Spoor έσπασε το σερβίς του όχι εντελώς φρέσκου Davidovich Fokina στο πέμπτο game του δεύτερου σετ.

Αφού στη συνέχεια κράτησε το σερβίς του, έσπασε αμέσως ξανά τον Ισπανό για προβάδισμα 5-2. Αφού πρώτα έχασε τρία match points στο δικό του σερβίς, πέτυχε το τέταρτο.

Τζόκοβιτς ή Έτσεβερι

Ο ελληνικός στίβος, που θα ήθελε να σπάσει την 20άδα, νίκησε και τον Davidovich Fokina, 28ο στην παγκόσμια κατάταξη, πέρυσι στο Παρίσι. Στη συνέχεια το έκανε σε τέσσερα σετ στο χώμα του Ρολάν Γκαρός.

Στον τρίτο γύρο του τουρνουά ATP, ο 27χρονος Ολλανδός θα παίξει με τον Νόβακ Τζόκοβιτς ή τον Τόμας Έτσεβερι.

Λιγότερο τυχερός ήταν το νούμερο δύο του κόσμου, ο Carlos Alcaraz. Ο Ισπανός αποκλείστηκε στον δεύτερο γύρο στο Παρίσι σε δύο σετ (6-3, 6-4) από τον Ρώσο Ρομάν Σαφιοελίν. Αρχικά δεν ήταν σαφές εάν ο Αλκαράζ θα ήταν κατάλληλος εγκαίρως για το τουρνουά στη Γαλλία μετά από τραυματισμό στην πλάτη και στο πόδι.