Ελληνική διαδρομή χάρη στην παράδοση, ο Van de Zandschulp ισχυρός απέναντι στον Mannarino

WeLoveSports.grΤροποποιήθηκε

Μετά την πρόσφατη θέση του στον ημιτελικό στο Ρότερνταμ, ο Tallon Greekpoor ανέλαβε ξανά το νήμα στο τουρνουά ATP 500 στο Ντουμπάι. Ο παγκόσμιος αριθμός 28 προηγείτο 7-5, 2-0 όταν ο αντίπαλός του Abedallah Shelbayh από την Ιορδανία εγκατέλειψε τον αγώνα λόγω τραυματισμού στον αυχένα.

Ο Botic van de Zandschulp σημείωσε επίσης επιτυχία στο κράτος πετρελαίου. Ο Veenendaler νίκησε τον έκτο Γάλλο Adrian Mannarino με 7-6 (3), 7-5.

Και πάλι φρέσκο

Ο Greekpoor επιβράδυνε μετά τις προσπάθειές του στο ABN Amro Open και έλαβε μέρος μόνο στο διπλό στο τουρνουά ATP στη Ντόχα την περασμένη εβδομάδα (έχασε στον πρώτο γύρο).

Στον εναρκτήριο γύρο του απέναντι στον παίκτη με μπαλαντέρ Shelbayh, νούμερο 228 στον κόσμο, ο Greek Spoor φαινόταν φρέσκος. Άφησε τον 20χρονο Shelbayh να επιστρέψει από το 5-2 σε 5-5 στο πρώτο σετ λόγω κάποιας απώλειας συγκέντρωσης, αλλά στη συνέχεια έβαλε τα πράγματα σε μια σειρά.

Στο δεύτερο σετ, ο αριστερόχειρας Shelbayh, πρώην μέλος της προπόνησης ταλέντων της ακαδημίας Rafael Nadal στη Μαγιόρκα, τα παράτησε αφού η ελληνική πίστα τον έσπασε αμέσως.

Ο Greekpoor θα παίξει στον δεύτερο γύρο με τον έβδομο φύλο, Aleksandr Boeblik. Ο τενίστας από το Άμστερνταμ έχασε τους τρεις προηγούμενους αγώνες του με τον Καζάκο.

Ο Van de Zandschulp σημειώνει μια ωραία νίκη επί του Mannarino

Ο Van de Zandschulp, ο νούμερο 75 του κόσμου, κέρδισε μια ευπρόσδεκτη νίκη επί του Mannarino, του παγκόσμιου νούμερο δεκαεννέα.

Ο Ολλανδός αποκλείστηκε στον πρώτο γύρο στη Ντόχα την περασμένη εβδομάδα και αυτό προκάλεσε απογοήτευση. Κατέστρεψε μια ρακέτα και χτύπησε δυνατά μια μπάλα για την οποία δέχτηκε βαθμό ποινής.

Τη Δευτέρα ήταν πολύ πιο ήρεμος στην πίστα, όπου οι συνθήκες ήταν δύσκολες λόγω του ενίοτε ισχυρού ανέμου. Παρόλο που ο Van de Zandschulp έδωσε προβάδισμα σε μπρέικ δύο φορές στο πρώτο σετ, ωστόσο πέτυχε σε ένα δυνατό τάι μπρέικ.

Μετά από αυτό, ο Van de Zandschulp έπαιξε με περισσότερη αυτοπεποίθηση. Κέρδισε τον αγώνα παίρνοντας αμέσως το πρώτο του break point του δεύτερου σετ μετά από μια απόκλιση από τον Mannarino.

«Είχα δύσκολες κληρώσεις»

“Είχα μερικές δύσκολες κληρώσεις στην αρχή του τρέχοντος έτους και δεν κέρδισα ακόμη πολλά. Γι’ αυτό κάθε νίκη είναι καλή για την αυτοπεποίθηση”, δήλωσε ο Van de Zandschulp, ο οποίος έφτασε στα προημιτελικά στο Ντουμπάι πέρυσι.

Στον όγδοο τελικό θα αντιμετωπίσει τον Σεμπάστιαν Κόρντα (ATP-33). Ο Ολλανδός κέρδισε δύο από τις τρεις προηγούμενες μονομαχίες του με τον Αμερικανό.