Ελληνική πίστα στα δύσκολα πεντσετέρ μέχρι τον δεύτερο γύρο Μελβούρνη: «Μεγάλη επιβίωση»

WeLoveSports.gr

Ελληνικός στίβος στα δύσκολα πεντάσετ έως τον δεύτερο γύρο του Australian Open

Ο Tallon Greekpoor προσπέρασε τον Ρώσο Roman Safioellin στο Australian Open σε έναν αγώνα σχεδόν τεσσάρων ωρών. Ο 28ος Φορέας Ολλανδός αναπλήρωσε το έλλειμμα 0-2 σε σετ στον αγώνα του πρώτου γύρου και κέρδισε με 2-6, 3-6, 7-6 (3), 6-4, 7-5.

«Κέρδισα με βάση τον χαρακτήρα», είπε ο Greek Spoor μετά το εξαντλητικό πεντσετέρ. «Ήταν ένας σκληρός αγώνας, ένας πολύ δύσκολος αγώνας», ανέλυσε ο κορυφαίος Ολλανδός τενίστας, ο οποίος ξεκίνησε τον αγώνα με τη Σαφιοελίν με «δύο δραματικά σετ».

«Μεγάλη επιβίωση»

«Κάνει ελάχιστα λάθος και παίζει απίστευτα καλά, αλλά είμαι πολύ μακριά από το καλό. Ήμουν πλήρης μακριά απόούτε καν κοντά σε επίπεδο.» Η ιδέα ότι κάτι θα μπορούσε να επιτευχθεί στον πρώτο γύρο του Australian Open ήταν επομένως «μεγάλη» για την Greekspor για μεγάλο χρονικό διάστημα.

Παρ ‘όλα αυτά, ο Mozespoor έβγαλε ένα πέμπτο σετ, το οποίο περιέγραψε ως “μια μεγάλη επιβίωση”. «Είναι πραγματικά παράξενο που κερδίζεις αυτό».

Ο Greek Spoor παίρνει τη νίκη «στο χαρακτήρα»: «Έπαιξε δύο δραματικά σετ»

Ο Greekpoor αρχικά είχε λίγο λόγο στη Μελβούρνη απέναντι στον σκληρό Ρώσο και γκρίνιαξε πολύ, ειδικά για το πλήθος που, σύμφωνα με τον ίδιο, προκάλεσε υπερβολική αντιπερισπασμό.

Ωστόσο, η 27χρονη ελληνική πίστα επέζησε, εν μέρει χάρη σε αρκετά δυνατά σερβίς σε σημαντικές στιγμές. Στο 4-4 στο τρίτο σετ επέζησε από ένα break point και τελικά κατάφερε να αναγκάσει σε τάι μπρέικ. Ήταν σαφώς καλύτερος από αυτή την άποψη.

Στο τέταρτο σετ, ο Greek Spoor προηγήθηκε με 5-1, αλλά μόλις στο 5-4 κέρδισε το σετ.

Ο Safioellin, το παγκόσμιο νούμερο 36, αντέδρασε στο ματς στο πέμπτο σετ, δημιουργώντας μια ωραία μάχη. Το Greek Spoor απέκλεισε όχι λιγότερα από οκτώ break points σε αυτό το σετ, συμπεριλαμβανομένων ορισμένων ριψοκίνδυνων δεύτερων σερβίς.

Σωματικά βαρύ

Ωστόσο, ο Ολλανδός δυσκολεύτηκε σωματικά στο αποφασιστικό σετ. Έπρεπε να πάρει ανάσες αρκετές φορές κατά την επιβίβαση και μάλιστα ζήτησε από έναν από τους προπονητές του κατά μήκος της πίστας να του πετάξει ένα μπουκάλι νερό κατά τη διάρκεια ενός παιχνιδιού.

Στο 5-5, ο Φράνσε Σπούρ εκμεταλλεύτηκε μερικά άστοχα του κάπως συναισθηματικού Ρώσου και στο 6-5 το τελείωσε με ένα παιχνίδι αγάπης.

Πρώτη νίκη της σεζόν

Είναι μόνο η πρώτη νίκη της σεζόν για την Greek Spoor. Ξεκίνησε φέτος με δύο ήττες στο United Cup και στη συνέχεια αποχώρησε από το τουρνουά της Αδελαΐδας για να προετοιμαστεί κατάλληλα για το Australian Open.

Στον δεύτερο γύρο, ο Greek Spoor θα αντιμετωπίσει τον Arthur Fils. Οι δυο τους συναντήθηκαν και στο US Open πέρυσι και ο Γάλλος κέρδισε σε πέντε σετ.