Ελληνικός ημιτελικός στίβου στο Rosmalen, θα είναι ο διάδοχος του Van Rijthoven;

Τροποποιήθηκε

Ο Tallon Grepe κατάφερε έξυπνα να φτάσει στην τελευταία τετράδα στο τουρνουά χόρτου στο Rosmalen. Ο αριθμός 38 στον κόσμο ήταν πολύ δυνατός για τον τέταρτο Αυστραλό Άλεξ ντε Μινάουρ σε τρία σετ: 4-6, 6-3, 6-4.

Στα ημιτελικά, η ελληνική πίστα θα παίξει με τον Φινλανδό Emil Ruusuvuori, ο οποίος κέρδισε εκπληκτικά τον τέταρτο Ιταλό Jannik Sinner. Ο άλλος ημιτελικός είναι μεταξύ των Αυστραλών Τζόρνταν Τόμσον και Ρίνκι Χιτζικάτα.

Ολλανδοί νικητές

Το τουρνουά χόρτου στο Rosmalen έχει κερδίσει πέντε φορές ένας Ολλανδός. Πέρυσι, ο Tim van Rijthoven προκάλεσε ένα κόλπο παίρνοντας τον πρώτο του τίτλο από την αρχή στη Brabant. Στο παρελθόν θριάμβευσαν εκεί και οι Sjeng Schalken (2002 και 2003) και Richard Krajicek (1994 και 1997).

Η Michaëlla Krajicek είναι η μόνη Ολλανδή νικήτρια μεταξύ των γυναικών. Πήρε τον τίτλο το 2006.

Ο ελληνικός στίβος, ο μόνος Ολλανδός ακόμα στο μονό στο Libéma Open, ήταν ο πρώτος που μπήκε σε μπελάδες. Στο 2-2 καθάρισε πρώτα το 0-40 στο δικό του σερβίς και στη συνέχεια και ένα τέταρτο break point με δυνατό σερβίς.

Στο 4-4, μετά από μια μπάλα που δυστυχώς πέταξε έξω από τα δίχτυα, εξαρτήθηκε ξανά από εργασίες επισκευής. Αρχικά με επιτυχία, αλλά αφού ο De Minaur είχε φτάσει στο τρίτο break point με ένα ωραίο backhand κατά μήκος της γραμμής, ένα forehand που χτυπήθηκε πολύ βαθιά από την ελληνική πίστα αποδείχθηκε μοιραίο. Στοίχισε αμέσως στον 26χρονο Χάρλεμερ το πρώτο σετ.

Στιγμή ανατροπής

Αφού ο ελληνικός στίβος χρειάστηκε και πάλι να κάνει ένα break point ακίνδυνο στην αρχή του δεύτερου σετ, έπιασε λίγο το σερβίς του αντιπάλου του για πρώτη φορά. Από ένα έλλειμμα 15-40, έκανε τέσσερις πόντους στη σειρά, χάρη σε ένα δυνατό spread, καλό για το προβάδισμα 3-1 και τελικά κέρδισε το δεύτερο σετ.

Μετά από ένα αστοχία στα δίχτυα στο πρώτο παιχνίδι του καθοριστικού τρίτου σετ, η ελληνική πίστα αντιμετώπισε 0-40 για δεύτερη φορά στο ματς, αλλά για άλλη μια φορά κράτησε ψύχραιμη και επέζησε μάλιστα από ένα τέταρτο και πέμπτο break point για τον De Minaur. που κέρδισε ήδη τον πρώτο από τους πέντε τίτλους ATP το 2019.

Οι ρόλοι αντιστράφηκαν

Στο 2-2 οι ρόλοι αντιστράφηκαν και ο ελληνικός στίβος, που σημείωσε την πρώτη του νίκη σε τουρνουά στο υψηλότερο επίπεδο στο Pune της Ινδίας στις αρχές του τρέχοντος έτους, σημείωσε τρία break points στη σειρά. Ειδικά το backhand του στο 0-30 ήταν εικόνα. Ένα αχαρακτήριστο backhand άστοχο του De Minaur βοήθησε την ελληνική πίστα να σπάσει.

Στο 5-4, ο Haarlemmer, ο οποίος τη Δευτέρα πέρασε τον Botic van de Zandschulp στην παγκόσμια κατάταξη και είναι τότε ο υψηλότερος στην κατάταξη Ολλανδός, υπηρέτησε τον αγώνα αποφασιστικά: να αγαπάς.