Ελληνικός στίβος αποκλείστηκε στη Μελβούρνη μετά από απελπιστική ήττα: «Ήταν πολύ κατώτερος»

WeLoveSports.grΤροποποιήθηκε

Ελληνικός στίβος αποκλείστηκε στη Μελβούρνη μετά από μια απελπιστική ήττα από την Cazaux

Ο Tallon Greekpoor αποκλείστηκε από το Australian Open της Μελβούρνης. Με την ήττα από τον Arthur Cazaux (ATP-122) έμεινε κολλημένος στον τρίτο γύρο.

Παρά την πολύ χαμηλότερη θέση του στην παγκόσμια κατάταξη, ο Cazaux ήταν πολύ δυνατός για τον 28ο Ολλανδό με 6-3, 6-3, 6-1. Ο 21χρονος Γάλλος κάνει το ντεμπούτο του στο βασικό πρόγραμμα, αλλά ήταν στον τελικό του τουρνουά νεανίδων το 2020.

Ο Greekpoor ήταν πολύ σκληρός με τον εαυτό του στο τέλος: «Ήμουν πολύ κατώτερος, δεν έβρισκα τη δουλειά, όλα ήταν εντελώς μακριά από. Δεν κάνει και πολλά λάθη, τον πιστεύουν».

Greek Spoor κλάδεμα σκληρά στον εαυτό του μετά την εξάλειψη. ‘Πολύ κάτω από την ισοτιμία’

Στον προηγούμενο γύρο, ο Γάλλος αιφνιδίασε τον Holger Rune και και αυτή τη φορά έτρεξε γύρω από την πίστα με μεγάλη πεποίθηση. Ο Greekpoor δεν μπόρεσε να πιάσει το πρώτο σερβίς του αντιπάλου του και δεν μπόρεσε να πιέσει ούτε ένα break point.

Δραματικός

Στα μισά του δρόμου φάνηκε να υπάρχει μια στιγμή για την Greek Spoor να αλλάξει το ματς. «Η αυτοπεποίθηση υπήρχε για ένα παιχνίδι, στο δεύτερο σετ στο 3-3, μέχρι που έπαιξα ένα δραματικό σερβίς game, μετά το οποίο κατέβηκε αρκετά γρήγορα».

Ο Ολλανδός δεν έχει καμία εξήγηση για το υποτυπώδες παιχνίδι του: “Πριν από πέντε μέρες έπαιξες ένα θλιβερό ματς, αλλά μετά τα κατάφερες. Όχι σήμερα. Δεν είχα μεγάλη ένταση, ναι ήξερα πόσο καλό ήταν αυτό το αγόρι και δεν μην τον υποτιμάς».

Ο ίδιος αποκαλεί την προετοιμασία του για αυτό το τουρνουά “δραματική”: “Ήταν ένα μακρύ ταξίδι. Είμαι ευχαριστημένος με τον τρίτο γύρο, αλλά όχι με το πώς πήγαν τα πράγματα εδώ.”

Κακό προαίσθημα

Φεύγει από τη Μελβούρνη με άσχημο συναίσθημα; “Απολύτως, αυτή είναι απλώς μια πολύ άσχημη ήττα. Από την άλλη πλευρά: Δεν ήμουν κοντά στη νίκη. Είναι οδυνηρό, αλλά του αξίζει σήμερα. Όλα τα εύσημα στον Cazeux και για μένα είναι πίσω στο κληρωτό.”

Ο Sjeng Schalken ήταν ο τελευταίος Ολλανδός στους «16» στη Μελβούρνη το 2004.