Ελληνικός στίβος στον τελικό Rosmalen μετά τη νίκη επί του Ruusuvuori: «Είμαι έξω για εκδίκηση»

Η ελληνική πίστα Tallon βρίσκεται στον τελικό του Libéma Open. Ο Ολλανδός νίκησε πολύ εύκολα τον Emil Ruusuvuori από τη Φινλανδία σε ίσια σετ: 6-4, 7-5. Μετά από μιάμιση ώρα τελείωσε η εργάσιμη μέρα για τον ελληνικό σιδηρόδρομο.

Στον τελικό θα συναντήσει τον Αυστραλό Τζόρνταν Τόμπσον που είχε νικήσει τον συμπατριώτη του Ρίνκι Χιτζικάτα σε δύο σετ (7-6 (5), 6-3) νωρίτερα την ίδια μέρα.

Το ελληνικό κομμάτι του Tallon ανατρέχει στη δυνατή εβδομάδα του στο Rosmalen μέχρι στιγμής:

Η ελληνική πίστα, το νούμερο 38 στον κόσμο, έπαιξε έναν σταθερό ημιτελικό και σημείωσε μερικούς ωραίους βαθμούς. Ο Φινλανδός νούμερο 43 στον κόσμο δεν ξέφυγε ιδιαίτερα από την ελληνική πίστα, αλλά ο Ολλανδός χρησιμοποίησε δύο από τις έξι ευκαιρίες του για μπρέικ. Ο Ruusuvuori δεν χρησιμοποίησε ποτέ τα τέσσερα break points που έλαβε.

«Ήμουν πολύ ήρεμος σήμερα, αλλά ήμουν πολύ άγριος και τακτικά ήμουν καλός», ξανακοίταξε ο Greekspoor στη νίκη του.

Κορυφαίοι τριάντα

Είναι ο δεύτερος τελικός ATP για την ελληνική πίστα μέσα σε ένα χρόνο. Με νίκη επί της Τόμπσον μπαίνει στην παγκόσμια κορυφαία τριάντα, με την οποία ούτως ή άλλως ξεπερνά την καλύτερη κατάταξη όλων των εποχών του προπονητή του Κριστόφ Βλίγκεν (τριακοστή).

«Ο Τόμπσον είναι πολύ καλός παίκτης του χόρτου», λέει ο ελληνικός στίβος, ο οποίος έχασε οδυνηρά από τον Αυστραλό πριν από έξι μήνες στο Davis Cup. “Τότε ήμουν ενάμιση σετ καλύτερος. Είμαι έξω για εκδίκηση. Αύριο πρέπει να υποθέσω τον εαυτό μου και να μην περπατήσω προς τα πίσω. Αν το κάνω αυτό, σίγουρα δεν θα κερδίσω.”

Ο ελληνικός στίβος μπορεί να γίνει ο τέταρτος Ολλανδός νικητής στο απλό ανδρών μετά τους Richard Krajicek, Sjeng Schalken και (τον υπερασπιστή του πρωταθλητή που απουσιάζει λόγω τραυματισμού) Tim van Rijthoven. “Το να κερδίσω ένα τουρνουά στη χώρα μου είναι ένα όνειρο. Είμαι κοντά τώρα.”