Ενίσχυση για τον Van de Zandschulp στο Μαϊάμι, ο Ρώσος επίσης κερδίζει ξανά μετά από πέντε ήττες

WeLoveSports.grΤροποποιήθηκε

Το τουρνουά Masters του Μαϊάμι ξεκίνησε καλά για τους Ολλανδούς τενίστες. Οι Botic van de Zandschulp και Arantxa Rus προκρίθηκαν στον δεύτερο γύρο χωρίς να χάσουν σετ. Ο Tallon Greekpoor έχει αντίο και μπαίνει στον δεύτερο γύρο.

Ο Van de Zandschulp, νούμερο 77 στον κόσμο, ήταν πολύ δυνατός για τον Rinky Hijikata (ATP-81) 7-5, 7-6 (3). Η νίκη είναι μια ώθηση για τον Ολλανδό, ο οποίος κάνει μια δύσκολη χρονιά.

Είναι μόνο η πέμπτη νίκη του Van de Zandschulp στο ATP tour το 2024. Κόντρα στην Αυστραλιανή Hijikata, σέρβιρε δυνατά (οκτώ άσοι) και πέτυχε επίσης σημαντικά περισσότερους νικητές από τον αντίπαλό του: 21 προς 14.

Στον δεύτερο γύρο, ο Van de Zandschulp παίζει εναντίον του δέκατου τέταρτου γηπεδούχου Γάλλου Ugo Humbert.

Πέρυσι, ο Van de Zandschulp έφτασε στον όγδοο τελικό στο Μαϊάμι, πράγμα που σημαίνει ότι έχει πολλούς βαθμούς να υπερασπιστεί. Αν χάσει από τον Χάμπερτ, θα πέσει εκτός των 80 κορυφαίων της παγκόσμιας κατάταξης.

Κερδίζει και ο Ρώσος

Ο Rus ήταν πολύ δυνατός για τη Sara Sorribes Tormo με 6-0, 6-3. Η 33χρονη Ολλανδή έβαλε έτσι τέλος σε ένα σερί πέντε σερί ήττες. Η τελευταία της νίκη ήταν στις 7 Φεβρουαρίου.

Το νούμερο 57 στον κόσμο ξεκίνησε καλά απέναντι στη Sorribes Tormo (WTA-52) και κέρδισε τους πρώτους επτά αγώνες στη σειρά. Στο 2-2 στο δεύτερο σετ, η Rus χρειάστηκε να αποκλείσει τρία break points, αλλά διαφορετικά δεν αντιμετώπισε κανένα πρόβλημα απέναντι στην Ισπανίδα.

Στον δεύτερο γύρο, ο Ρώσος θα συναντήσει τη Μάρτα Κόστγιοεκ. Ο Ουκρανός είναι 29ος στο Μαϊάμι.

Κορυφαίοι του κόσμου

Το τουρνουά του Μαϊάμι διαρκεί μιάμιση εβδομάδα και, μαζί με το Indian Wells (που κέρδισαν την περασμένη εβδομάδα οι Carlos Alcaraz και Iga Swiatek), είναι το μεγαλύτερο τουρνουά στο ημερολόγιο, εκτός από τα τέσσερα Grand Slam και τους τελικούς του ATP.

Πολλοί κορυφαίοι παίκτες του κόσμου είναι παρόντες στη Φλόριντα. Ο νούμερο ένα Νόβακ Τζόκοβιτς θα παραλείψει το τουρνουά φέτος. Ο 36χρονος Σέρβος ανέφερε την ισορροπία μεταξύ επαγγελματικής και προσωπικής ζωής ως αιτία για την ακύρωσή του.