«Επειδή ο Τζόκοβιτς έρχεται στο Γουίμπλεντον»

Ο Carlos Alcaraz κέρδισε ένα τουρνουά ATP στο χόρτο για πρώτη φορά στο Queen’s στην Αγγλία. Ο Ισπανός νίκησε στον τελικό τον Αυστραλό Άλεξ ντε Μινάουρ (6-4, 6-4) και έτσι παίρνει την πρώτη θέση στην παγκόσμια κατάταξη από τον Νόβακ Τζόκοβιτς.

Ο 20χρονος Αλκαράζ κατετάγη πρώτος στο Γουίμπλεντον λόγω του τίτλου του, όπου πέρυσι αποκλείστηκε στους όγδοους τελικούς. Το τουρνουά γκραν σλαμ στο Λονδίνο ξεκινά τη Δευτέρα 3 Ιουλίου.

«Σε ό,τι αφορά τις πιθανότητες, λίγα θα αλλάξουν, γιατί ο Νόβακ έρχεται στο Γουίμπλεντον», ο Αλκαράζ δεν θέλησε να βάλει τον εαυτό του στο ρόλο του φαβορί στο αγιασμένο χορτάρι. «Αλλά φυσικά, η ανάκτηση της πρώτης θέσης στην παγκόσμια κατάταξη δίνει μεγάλη αυτοπεποίθηση για το Wimbledon».

Ο Αλκαράζ κατέκτησε το Queen’s (ήταν το τρίτο του τουρνουά ATP ποτέ στο χορτάρι) τον πέμπτο του τίτλο της χρονιάς και την ενδέκατη νίκη τουρνουά της καριέρας του (δεκατέσσερις τελικοί).

Ο Boeblik κερδίζει στο Halle

Ο Aleksandr Boeblik ήταν ο καλύτερος στο Halle της Γερμανίας. Ο 26χρονος Καζάκος νίκησε στον τελικό τον τρίτο, Αντρέι Ρούμπλεφ, με 6-3, 3-6, 6-3. Στα προημιτελικά, ο Ρώσος ήταν ακόμα πολύ δυνατός για την ελληνική πίστα Tallon σε τρία σετ.

Ο αδικοχαμένος Boeblik, ο οποίος ήταν επίσης πολύ δυνατός για τους Borna Coric, Jannik Sinner και Alexander Zverev στο δρόμο του προς τον τελικό, είχε βρεθεί σε τελικό ATP επτά φορές στο παρελθόν. Μόλις πέρυσι στο Μονπελιέ πήρε το πρώτο βραβείο.

Η Petra Kvitová έδειξε ότι δεν είχε φθαρεί ακόμα. Η 33χρονη Τσέχα κέρδισε τον 31ο τίτλο της WTA στο Βερολίνο κερδίζοντας στον τελικό την Donna Vekic από την Κροατία: 6-2, 7-6 (6).

Ο δύο φορές πρωταθλητής του Wimbledon Kvitová έπρεπε να επιστρέψει από το έλλειμμα 5-3 στο δεύτερο σετ. Ωστόσο, άνοιξε ξανά το turbo εγκαίρως για να εξασφαλίσει τον έκτο τίτλο της στο χορτάρι.

Ο Οσταπένκο κατακτά τον έκτο τίτλο

Η Jelena Ostapenko κέρδισε τον έκτο της τίτλο WTA στο Μπέρμιγχαμ. Η Λετονή ήταν πολύ δυνατή για την Τσέχα Barbora Krejcíková στο αγγλικό χορτάρι: 7-6 (8), 6-4.