Επιτραπέζια αντισφαίριση: Harimoto και Hayata θα υπερασπιστούν τα χρώματα της Ιαπωνίας στο τουρνουά μικτών ομάδων

Οι Tomokazu Harimoto, Hina Hayata και Miu Hirano είναι ανάμεσα στους οκτώ παίκτες που θα εκπροσωπήσουν την Ιαπωνία στο πρώτο Παγκόσμιο Κύπελλο επιτραπέζιας αντισφαίρισης μεικτής ομάδας, που θα διεξαχθεί στην Κίνα τον επόμενο μήνα.

Η Ιαπωνική Ένωση Επιτραπέζιας Αντισφαίρισης ανακοίνωσε τη Δευτέρα ότι οι τέσσερις άνδρες της ομάδας είναι οι Harimoto, Shunsuke Togami, Ryoichi Yoshiyama και Kakeru Sone, που βρίσκονται στην ένατη θέση της παγκόσμιας κατάταξης, και οι τέσσερις γυναίκες είναι οι Hayata, Hirano, Miyuu Kihara και Miwa Harimoto, που βρίσκονται στην πέμπτη θέση της παγκόσμιας κατάταξης.

Οι Ιάπωνες Tomokazu Harimoto (δεξιά) και Hina Hayata παίζουν στα προημιτελικά του μικτού διπλού επιτραπέζιας αντισφαίρισης στους Ασιατικούς Αγώνες στο Hangzhou της Κίνας, στις 28 Σεπτεμβρίου 2023. ( WeLoveSports)

Η διοικούσα επιτροπή επιτραπέζιας αντισφαίρισης της Ιαπωνίας αποφάσισε να μην λάβει μέρος στους Ασιατικούς Αγώνες, καθώς δυσκολευόταν να βρει τρεις άνδρες και τρεις γυναίκες πρόθυμους να δεσμευτούν, λόγω της έλλειψης ατομικών βαθμών κατάταξης που απονέμει η Διεθνής Ομοσπονδία Επιτραπέζιας Αντισφαίρισης και των συγκρούσεων στον προγραμματισμό με τους Αγώνες της Τσενγκντού, οι οποίοι διεξάγονται από τις 4 έως τις 10 Δεκεμβρίου.

Η Κίνα αντέδρασε στην αρχική απόφαση της JTTA αποσύροντας τους παίκτες της από την ιαπωνική επαγγελματική διοργάνωση T-League.

Όμως η Κίνα αντέστρεψε την απόφασή της όταν η Ιαπωνία επέλεξε να συμμετάσχει στη διοργάνωση αφού η ITTF τους διέθεσε πόντους.