Η αστυνομία ερευνά τον κοιτώνα της ποδοσφαιρικής ομάδας του πανεπιστημίου Nihon για κάνναβη

Η αστυνομία πραγματοποίησε έρευνα στον κοιτώνα της ομάδας αμερικανικού ποδοσφαίρου του Πανεπιστημίου Νιχόν στο Τόκιο την Πέμπτη, λόγω καταγγελίας για κατοχή κάνναβης από ένα μέλος της, δήλωσαν πηγές της έρευνας.

Η ενέργεια έγινε αφού το πανεπιστήμιο βρήκε κομμάτια ενός φυτού και χάπια τον Ιούλιο και επικοινώνησε με την αστυνομία. Το φυτό ταυτοποιήθηκε αργότερα ως κάνναβη.

Η αστυνομία ερευνά τον κοιτώνα της ομάδας αμερικανικού ποδοσφαίρου στο Πανεπιστήμιο Nihon στο Τόκιο στις 3 Αυγούστου 2023. ( WeLoveSports)

Η ομάδα ανέστειλε την προπόνηση, ενώ το πανεπιστήμιο άκουσε μεταξύ άλλων πρώην και νυν μέλη της ομάδας αμερικανικού ποδοσφαίρου, τον διευθυντή και τους προπονητές.

“Θα λάβουμε αυστηρά μέτρα αν επιβεβαιώσουμε οποιεσδήποτε εγκληματικές ή ανάρμοστες ενέργειες στο πλαίσιο της έρευνάς μας”, δήλωσε αξιωματούχος δημοσίων σχέσεων του πανεπιστημίου.

Η ομάδα αμερικανικού ποδοσφαίρου του Πανεπιστημίου Nihon έχει κερδίσει 21 φορές το Koshien Bowl, το εθνικό πρωτάθλημα αμερικανικού κολεγιακού ποδοσφαίρου.

Το 2018, η ομάδα επικρίθηκε για ένα επικίνδυνο τάκλιν που έκανε ένα μέλος της σε έναν αγώνα επίδειξης εναντίον του Πανεπιστημίου Kwansei Gakuin.

Ένα μέλος της ομάδας ράγκμπι του πανεπιστημίου συνελήφθη επίσης τον Ιανουάριο του 2020 για υποτιθέμενη κατοχή κάνναβης.

Η εγκληματικότητα που σχετίζεται με την κάνναβη αυξάνεται στην Ιαπωνία, ιδίως οι περιπτώσεις νέων που αγοράζουν ναρκωτικά μέσω των μέσων κοινωνικής δικτύωσης, σύμφωνα με την Εθνική Αστυνομική Υπηρεσία.

Την Πέμπτη, δύο φοιτητές του Πανεπιστημίου Asahi συνελήφθησαν και ένας άλλος φοιτητής έλαβε νέο ένταλμα σύλληψης επειδή φέρεται να συνωμότησαν για να πουλήσουν κάνναβη σε έναν 19χρονο, ανέφερε η αστυνομία.

Οι τρεις φοιτητές ήταν μέλη της ομάδας ράγκμπι του πανεπιστημίου, στον κοιτώνα της οποίας στον κεντρικό ιαπωνικό νομό Γκίφου έγινε έφοδος την ίδια μέρα, σύμφωνα με την αστυνομία.