Η Αυστραλία φτάνει στον τελικό του Davis Cup για δεύτερη συνεχόμενη χρονιά μετά τη νίκη της Φινλανδίας

WeLoveSports.gr

Η Αυστραλία κέρδισε τη Φινλανδία και έφτασε στον τελικό του Davis Cup για δεύτερη συνεχόμενη χρονιά

Στην τελική μάχη στο Davis Cup έφτασαν οι τενίστες της Αυστραλίας, όπως και πέρυσι. Στη Μάλαγα το ματς με τη Φινλανδία είχε ήδη κριθεί μετά τα δύο μονά.

Ο Αλεξέι Πόπιριν άνοιξε τη μπάλα απέναντι στον Ότο Βιρτάνεν, τον οποίο κέρδισε με 7-6 (5), 6-2. Στο πρώτο σετ μόνο ο Πόπιριν είχε την ευκαιρία να κάνει break και αυτό ήταν επίσης ένα set point. Δεν το χρησιμοποίησε, αλλά κέρδισε το τάι μπρέικ, μετά το οποίο η φωτιά εξαφανίστηκε από το παιχνίδι του Βιρτάνεν.

Ο Alex de Minaur, νούμερο δώδεκα στον κόσμο, κέρδισε στη συνέχεια τον Emil Ruusuvuori. Ο Ρουσουβουόρι προηγήθηκε με 2-0, αλλά στη συνέχεια έχασε πέντε παιχνίδια στη σειρά. Στο δεύτερο σετ έγινε μπρέικ νωρίς: 4-6, 3-6.

Ιταλία ή Σερβία

Η Αυστραλία θα συναντήσει τον νικητή της αναμέτρησης της Σερβίας με την Ιταλία στον τελικό την Κυριακή. Οι ομάδες των Νόβακ Τζόκοβιτς και Γιάννικ Σίνερ, τα δύο μεγαλύτερα ονόματα της Μάλαγα, θα αναμετρηθούν το Σάββατο.

Οι Ολλανδοί τενίστες έχασαν από τους Ιταλούς στα προημιτελικά την Πέμπτη, η Σερβία ήταν πολύ δυνατή για τη Μεγάλη Βρετανία.

Πέρυσι η Αυστραλία έχασε στον τελικό με 2-0 από τον Καναδά.