Η βρετανική αστυνομία βρήκε το αυτοκίνητο του οδηγού της F1 Berger που είχε κλαπεί πριν από 28 χρόνια

NOS News

Η βρετανική αστυνομία ανακάλυψε μια πανάκριβη Ferrari του πρώην οδηγού της Φόρμουλα 1 Γκέρχαρντ Μπέργκερ, η οποία είχε κλαπεί πριν από σχεδόν 29 χρόνια. Η αστυνομία εκτιμά ότι το αυτοκίνητο αξίζει περίπου 350.000 στερλίνες ή πάνω από 400.000 ευρώ σε μετατροπή.

Το αυτοκίνητο, μια Ferrari F512 M, εξαφανίστηκε κοντά στην ιταλική πόλη Imola τον Απρίλιο του 1995. Ο Berger βρισκόταν εκεί επειδή συμμετείχε στο Grand Prix του Σαν Μαρίνο. Τα ακριβά αυτοκίνητα του Berger και του team-mate του Jean Alesi εκλάπησαν από το ξενοδοχείο όπου είχαν παρκάρει.

Ο Αυστριακός Gerhard Berger (1959) οδήγησε για 14 σεζόν στη Formula 1 από το 1984 έως το 1997. Κέρδισε συνολικά δέκα αγώνες. Κατά τη διάρκεια του Grand Prix του Σαν Μαρίνο, οδηγούσε για τη Ferrari. Ο αγωνιστικός του στάβλος του είχε παραχωρήσει το αυτοκίνητο δωρεάν για ιδιωτική χρήση.

Ο Μπέργκερ δήλωσε σε συνέντευξή του στη γερμανική τηλεόραση εκείνη την εποχή ότι είδε κάποιον να απομακρύνεται με το αυτοκίνητό του, καθώς επρόκειτο να πάει σε ένα δείπνο.

Ιαπωνία

Μετά την κλοπή του αυτοκινήτου, αυτό κατέληξε στην Ιαπωνία, αναφέρει η Μητροπολιτική Αστυνομία του Ηνωμένου Βασιλείου μετά από εκτεταμένες έρευνες. Στη συνέχεια, το αυτοκίνητο μεταφέρθηκε στο Ηνωμένο Βασίλειο από παράνομους εμπόρους.

Το αυτοκίνητο του Berger που κλάπηκε είναι σε πολύ καλή κατάσταση, όπως δείχνουν οι φωτογραφίες που μοιράστηκε η αστυνομία:

Το αυτοκίνητο ανακτήθηκε μετά από πληροφορία που δόθηκε από τη Ferrari. Ο κατασκευαστής είχε διαπιστώσει κατά τη διάρκεια ενός ελέγχου ότι ένας Αμερικανός ήθελε να αγοράσει ένα κλεμμένο αυτοκίνητο στο Ηνωμένο Βασίλειο. Κανείς δεν έχει ακόμη συλληφθεί για την κλοπή. Το δεύτερο αυτοκίνητο, μια Ferrari F355, εξακολουθεί να αγνοείται.

Η Μητροπολιτική Αστυνομία δραστηριοποιείται στην περιοχή του Λονδίνου. Πέρυσι, μια ειδική μονάδα του σώματος αυτού βρήκε 418 κλεμμένα αυτοκίνητα συνολικής αξίας άνω των 36 εκατομμυρίων ευρώ, ανέφερε εκπρόσωπος στο δελτίο Τύπου.