Η ελληνική πίστα αγκαλιάζει τις γρήγορες πίστες στο Rosmalen: «Το Gravel δεν είναι πλέον αγαπημένη επιφάνεια»

Του άρεσε να περιγράφει τον εαυτό του ως τενίστα που μπορεί να κάνει τα καλύτερα στο χώμα, αλλά η ελληνική πίστα του Tallon συνειδητοποιεί τώρα ότι αυτή η δήλωση μπορεί να πεταχτεί στα σκουπίδια. Το Σάββατο θα παίξει τον πρώτο του ημιτελικό στο χόρτο σε επίπεδο ATP στο Rosmalen.

«Νομίζω ότι στο μέλλον ότι ο χώμα ως αγαπημένη επιφάνεια είναι λίγο εκτός πίστας», είπε η ελληνική πίστα μετά τη δυνατή νίκη του την Παρασκευή εναντίον του Αυστραλού κορυφαίου είκοσι παίκτη Alex de Minaur στους προημιτελικούς.

Καλό προαίσθημα

Παίζοντας σε αργό χωμάτινο γήπεδο έδινε μεγάλη αυτοπεποίθηση στον ελληνικό στίβο, γιατί είχε τον χρόνο να βρει «το καλό συναίσθημα». Αλλά τώρα καλλιεργεί αυτή την αυτοπεποίθηση στο σκληρό γήπεδο και τώρα στο χορτάρι.

“Απλώς κοιτάξτε σήμερα: πρέπει να σπάσετε τον αντίπαλό σας μόνο δύο φορές και να κερδίσετε τον αγώνα, ενώ στην πραγματικότητα δεν έχω τίποτα να πω για ενάμιση σετ. Αυτό είναι επίσης χαρακτηριστικό για το τένις χόρτου”, είπε ο Γκρέπε.

Κατά μία έννοια, η εβδομάδα επιτυχίας στο Rosmalen είναι επίσης ένα πολύτιμο μάθημα για αυτόν. «Ξέρω πλέον ότι μπορώ να παίξω καλά στο χορτάρι και ότι είμαι διανοητικά σε τάξη σε αυτό το είδος φυσικά», λέει. “Είμαι επίσης ανοιχτός στο να κάνω πράγματα διαφορετικά αυτήν την εβδομάδα. Και δέχομαι τα πράγματα λίγο πιο εύκολα στο χορτάρι, στο χώμα απαιτώ περισσότερα από τον εαυτό μου”.

Γιόρτασε επίσης επιτυχίες σε γρήγορα σκληρά γήπεδα νωρίτερα φέτος. Ο ελληνικός στίβος κέρδισε τον πρώτο του τίτλο ATP στο Pune της Ινδίας και έφτασε μέχρι τα ημιτελικά του ABN Amro Open στο Ρότερνταμ.

Καλύτερα ξεκινήστε το σερβίρισμα

Υπάρχει ένας άλλος παράγοντας για τον οποίο αποδίδει καλά σε ταχύτερους τύπους πίστας, σύμφωνα με την Telefoon. «Σερβίρω πολύ καλύτερα τα τελευταία δύο χρόνια, κάτι που με κάνει πολύ πιο εύκολο να ξεπεράσω τα παιχνίδια μου στο σκληρό γήπεδο».

Αυτό το καλό σερβίς θα χρειαστεί ο ελληνικός στίβος το απόγευμα του Σαββάτου στους ημιτελικούς κόντρα στον επικίνδυνο Φινλανδό Emil Ruusuvuori, ο οποίος προκάλεσε την εκπληκτική αποβολή του Ιταλού Jannik Sinner, του παγκόσμιου νούμερο εννέα.

“Οι επιθετικές μου προθέσεις ωφελούν το παιχνίδι μου. Αυτό είναι ένα καλό μάθημα για το υπόλοιπο της σεζόν.”