Η ελληνική πίστα δαγκώνει τον σκληρό De Minaur στον δεύτερο γύρο του Monte Carlo

WeLoveSports.gr

Το Tallon Greek Spoor αποκλείστηκε από το τουρνουά masters του Μόντε Κάρλο. Ο παγκόσμιος αριθμός 26 έπρεπε να παραδεχτεί την ανωτερότητά του στον Άλεξ ντε Μινάουρ στον δεύτερο γύρο μετά από ένα καλό ξεκίνημα: 6-2, 2-6, 3-6.

Ο Greekpoor είχε κερδίσει τους δύο προηγούμενους αγώνες του με το νούμερο έντεκα στον κόσμο σε επίπεδο ATP. Αυτό ήταν το 2023 στο χορτάρι του Rosmalen και στο κλειστό σκληρό γήπεδο της Βασιλείας, αλλά στο πιο αργό χώμα του Μόντε Κάρλο ο Ολλανδός δυσκολεύτηκε περισσότερο με τον γρήγορο Αυστραλό.

Καλή αρχή

Ξεκίνησε δυνατά ο κορυφαίος τενίστας της Ολλανδίας. Κέρδισε τους πρώτους έντεκα πόντους του αγώνα και συχνά πίεζε τον Ντε Μινάουρ με το σερβίς και το φόρεχαντ του στο πρώτο σετ.

Αυτή η τακτική αποδείχθηκε η σωστή, καθώς στον σκληρό Αυστραλό αρέσει να παίζει μεγάλα ράλι.

Ο De Minaur, ένας χαμένος φιναλίστ στο τουρνουά ABN Amro στο Ρότερνταμ τον Φεβρουάριο, έγινε επίσης πιο σκληρός από το δεύτερο σετ και μετά για τον Greek Spoor, ο οποίος αντιμετώπιζε όλο και περισσότερα προβλήματα στα δικά του σερβίς παιχνίδια και άρχισε να κάνει περισσότερα λάθη.

Ο Greekpoor συνέχισε να επιτίθεται και στο τρίτο σετ, αλλά εν μέρει λόγω πολλών πασών από τον De Minaur και ενός χαμένου σπασίματος, ο Ολλανδός έσπασε σε 2-2.

Ο Βορειοολλανδός δεν είχε τότε την πεποίθηση να εξασφαλίσει μια ανάσταση. Αυτό είχε να κάνει και με το δυνατό παιχνίδι του ακλόνητου Ντε Μινάουρ, που δύσκολα πιάστηκε να κάνει ένα περιττό λάθος.

Ο De Minaur, ο οποίος κέρδισε τουλάχιστον δύο αγώνες σε χωμάτινο τουρνουά για πρώτη φορά από το 2022, θα αντιμετωπίσει τον συμπατριώτη του Alexei Popyrin στον τρίτο γύρο. Νωρίτερα την ίδια μέρα, ο Αυστραλός νούμερο 46 στον κόσμο ήταν υπεύθυνος για την εκπληκτική αποβολή του υπερασπιστή του πρωταθλητή Αντρέι Ρούμπλεφ από τη Ρωσία (6-4, 6-4).

Ο Greek Spoor συμμετέχει και στο διπλό στο Μόντε Κάρλο μαζί με τον Πολωνό Hubert Hurkacz. Την επόμενη εβδομάδα το Greek Spoor θα παίξει το τουρνουά ATP του Βουκουρεστίου στη Ρουμανία.