Η ελληνική πίστα προκρίνεται στα προημιτελικά της Βασιλείας, ο Van de Zandschulp δεν τα καταφέρνει

WeLoveSports.grΤροποποιήθηκε

Ο ελληνικός στίβος κερδίζει τον De Minaur και προκρίνεται στα προημιτελικά της Βασιλείας

Στο τουρνουά κλειστού στίβου της Βασιλείας, ο Tallon Greekpoor προκρίθηκε στα προημιτελικά. Το παγκόσμιο νούμερο 25 το έκανε αυτό σε βάρος του Αυστραλού νούμερο 13 στον κόσμο, Alex de Minaur: 6-4, 6-3.

Ο επόμενος αντίπαλος του ελληνικού στίβου είναι ο τέταρτος Πολωνός Hubert Hurkacz.

Ο Botic van de Zandschulp δεν κατάφερε να ακολουθήσει το παράδειγμα της ελληνικής πίστας απέναντι στον Καναδό Félix Auger-Aliassime – νούμερο δεκαεννέα στον κόσμο. Το παγκόσμιο νούμερο 65 έχασε με 4-6, 2-6.

Ο De Minaur έτρεξε στα σερβίς του στο πρώτο σετ ενώ ο Greekpoor μάζεψε τα δικά του με κάποια δυσκολία. Ωστόσο, ο Αυστραλός υπέκυψε στην πίεση όταν έσωσε στο δέκατο παιχνίδι για να μείνει στο σετ.

Ο Greekpoor ήταν τότε για λίγο εκτός ελέγχου, έμεινε πίσω με 2-0, αλλά συνέχισε να δημιουργεί break points και άρχισε να παίζει ξανά κυρίαρχα. Κέρδισε όχι λιγότερα από πέντε παιχνίδια στη σειρά και έτσι έσπασε την αντίσταση του αντιπάλου του.

Ο Van de Zandschulp συναντά τον υπερασπιστή του πρωταθλητή

Στο επόμενο σετ, η πίστη του Van de Zandschulp για μια θέση στα προημιτελικά γρήγορα έσβησε. Ο Καναδός έκανε αμέσως μπρέικ και κέρδισε γρήγορα το σετ, εν μέρει χάρη σε εννέα νικητές (σε σύγκριση με έναν για τον Van de Zandschulp).