Η ελληνική πίστα χάνει από το υπηρεσιακό όπλο και βλέπει την Κροατία να έρχεται δίπλα της

Ελληνική πίστα Tallon

Τροποποιήθηκε

Η Ολλανδία δεν είναι ακόμη σίγουρη για τη νίκη επί της Κροατίας στον τρίτο και τελευταίο αγώνα των ομίλων των τελικών του Davis Cup. Η Tallon Greek Spoor δεν κατάφερε να εξασφαλίσει τη νίκη λόγω της ήττας από την Borna Gojo: 6-4, 6-7 (2), 4-6.

Ο Botic van de Zandschulp είχε δώσει προηγουμένως στην ολλανδική ομάδα το προβάδισμα σημειώνοντας νίκη επί της Duje Ajdukovic: 6-3, 3-6, 7-5.

Ο διπλός αγώνας μεταξύ Wesley Koolfhof/Matwé Middelkoop και Ajdukovic/Mate Pavic το απόγευμα της Κυριακής πρέπει τώρα να κρίνει τη συνάντηση στο Σπλιτ.

Σίγουρα κέρδους του ομίλου

Η ομάδα του αρχηγού Paul Haarhuis είχε ήδη βεβαιωθεί για τη νίκη του ομίλου, αφού η Φινλανδία σημείωσε μια εκπληκτική νίκη επί των Ηνωμένων Πολιτειών (3-0) το Σάββατο. Η Ολλανδία νίκησε προηγουμένως τη Φινλανδία (2-1) και τις Ηνωμένες Πολιτείες (2-1) στον όμιλο D.

Η ολλανδική ομάδα προκρίθηκε στα προημιτελικά του Davis Cup χάρη στη νίκη των ομίλων. Το τελικό τουρνουά, το οποίο περιλαμβάνει επίσης τους ημιτελικούς και τον τελικό, θα διεξαχθεί από τις 21 έως τις 26 Νοεμβρίου στη Μάλαγα της Ισπανίας.

Βαθμολογία ομάδα Δ (οι αριθμοί 1 και 2 συνεχίζονται)

Ολλανδία 2-4 (4-2)
Φινλανδία 3-4 (6-3)
Ηνωμένες Πολιτείες 3-2 (3-6)
την Κροατία 3-0 (2-4)

Η Greek Spoor έπαιξε έναν υπέροχο αγώνα εναντίον της Αμερικανίδας κορυφαίας παίκτριας Frances Tiafoe την Πέμπτη, επιτρέποντας στην ολλανδική ομάδα να κερδίσει τις Ηνωμένες Πολιτείες.

Αλλά το απόγευμα της Κυριακής ο ηγέτης δεν ταίριαζε με το καταστροφικό σερβίς του Gojo (δεκαοκτώ άσοι). Οι δυο τους έκαναν έναν πολύ συναρπαστικό αγώνα.

Ο Greek Spoor δεν κατάφερε να εκμεταλλευτεί μία από τις τρεις ευκαιρίες για break στο 0-40 στο 5-5 στο δεύτερο σετ, μετά το οποίο ο Gojo χτύπησε στο τάι μπρέικ. Ο Ολλανδός έμεινε πίσω στο τρίτο σετ και αντεπιτέθηκε, αλλά ο Γκότζο πάντα σέρβιρε τον δρόμο του από τα προβλήματα.

Σημεία αναφοράς για τον Van de Zandschulp

Ο Van de Zandschulp θα έχει βρει σημεία εκκίνησης αυτή την εβδομάδα για να ξεκινήσει ξανά την ανοδική πορεία. Προέρχεται από μια δύσκολη περίοδο, αλλά έκανε εντύπωση στον δεύτερο αγώνα των ομίλων της ολλανδικής ομάδας με τις Ηνωμένες Πολιτείες την Πέμπτη με μια ωραία νίκη επί του κορυφαίου δεκαπέντε παίκτη Tommy Paul.

Botic από το Zandschulp

Ο Van de Zandschulp ξεκίνησε επίσης καλά απέναντι στον Ajdukovic, το παγκόσμιο νούμερο 206. Τότε ήταν ένας αγώνας για τον Ολλανδό, αλλά κέρδισε το ματς βαθιά στο τρίτο σετ.

«Το παιχνίδι μου δεν είναι ακόμα εκεί που πρέπει», είπε στη συνέχεια ο Van de Zandschulp. “Έπαιξα ένα καλό ματς με τον Paul, αλλά στους άλλους δύο αγώνες ήμουν ασυνεπής. Ελπίζω να ανακτήσω το περσινό μου επίπεδο στα επόμενα τουρνουά.”