Η ισχυρή βροχόπτωση διακόπτει τον αγώνα Van de Zandschulp στη Σαγκάη, ο Gauff επιστρέφει στη γη

WeLoveSports.gr

Ο Botic van de Zandschulp δεν μπόρεσε να ολοκληρώσει τον δεύτερο αγώνα του στο τουρνουά Masters της Σαγκάης λόγω βροχής. Το ματς με τον Γάλλο Ugo Humbert διεκόπη στο 2-2.

Ο αγώνας θα συνεχιστεί την Κυριακή το πρωί στις 6:30 π.μ. ώρα Ολλανδίας.

Ο Van de Zandschulp έφτασε στον δεύτερο γύρο κερδίζοντας τον Αυστραλό Christopher O’Connell με 6-2, 6-7 (2), 6-4, μια μέρα μετά τα 28α γενέθλιά του. Είναι η πρώτη φορά που συμμετέχει στο τουρνουά της Σαγκάης.

Ο Swiatek κερδίζει τον Gauff

Στο τουρνουά WTA στο Πεκίνο, ο Iga Swiatek, ο νούμερο δύο στην παγκόσμια κατάταξη, τερμάτισε το νικηφόρο σερί της Coco Gauff (WTA-3). Το 19χρονο Αμερικανό ταλέντο κέρδισε τα τελευταία δεκαέξι ματς στη σειρά, αλλά η συνάντηση στα ημιτελικά κέρδισε με 6-2, 6-3 η Σβιάτεκ.

Η Gauff κέρδισε το US Open (ο πρώτος της τίτλος Grand Slam) και τα τουρνουά Ουάσιγκτον και Σινσινάτι στη σειρά της. Οι παίκτες συναντήθηκαν επίσης στο Σινσινάτι. Στη συνέχεια, ο Gauff νίκησε τον Πολωνό στους ημιτελικούς μετά από επτά διαδοχικές ήττες σε ματς με σώμα.

Προβλήματα στον ώμο

Στο Πεκίνο, η Swiatek δεν άφησε ευκαιρίες για break με το δυνατό σερβίς της και το κυρίαρχο παιχνίδι της από τη βασική γραμμή. Για τον Gauff, ο οποίος υποβλήθηκε σε θεραπεία λόγω προβλημάτων στον ώμο στην αρχή του δεύτερου σετ, το δεύτερο σερβίς απέτυχε ιδιαίτερα.

Η Swiatek θα αντιμετωπίσει τη Lyudmila Samsonova (WTA-22) στον τελικό. Η Ρωσίδα ήταν πολύ δυνατή για τη Jelena Rybakina στο Πεκίνο με 7-6 (7), 6-3. Στους προημιτελικούς, η Rybakina σημείωσε την τέταρτη νίκη της για τη χρονιά επί της Aryna Sabalenka, της νούμερο ένα του κόσμου, αλλά τα πράγματα και πάλι δεν πήγαν καλά απέναντι στη Samsonova.

Η Rybakina υποκλίθηκε επίσης στον Ρώσο στους ημιτελικούς του Μόντρεαλ και έχασε επίσης τους άλλους δύο αγώνες. Η Rybakina ανέκαμψε από ένα έλλειμμα break στο πρώτο σετ, αλλά στο τάι μπρέικ τα πράγματα πήγαν στραβά για εκείνη στο τέταρτο σετ για τη Samsonova, η οποία έφτασε στο 5-3 στο τελικό σετ στο όγδοο game και έκρινε τον αγώνα με ένα παιχνίδι αγάπης.