Η ισχυρή Mercedes αποκλείει τον τεχνικό διευθυντή της ομάδας Elliott

WeLoveSports.gr

Η ομάδα Formule 1 της Mercedes παίρνει την απόφαση του τεχνικού teamchef Mike Elliott. Ο Βρετανός εμπιστεύτηκε πριν από έντεκα χρόνια για να φτάσει σε “νέα αεροπλάνα”, έτσι λέει η Mercedes.

Η επιστροφή του Elliott έγινε σε μια πολύ άσχημη στιγμή. Τον Απρίλιο ξεκίνησε ως “επικεφαλής τεχνικός διευθυντής” (CTO), ο οποίος είναι πολύ σημαντικός για τις τεχνικές εξελίξεις στην μακρά περίοδο. Από τότε ο Elliott ήταν τον τελευταίο καιρό τεχνικός διευθυντής στην ομάδα του Lewis Hamilton και του George Russell.

Ο επικεφαλής της ομάδας Toto Wolff λέει ότι έχει “πολύ καλά συναισθήματα” για την απομάκρυνση του τεχνικού διευθυντή: “Ο Mike ήταν ένας από τους βασικούς συντελεστές της επιτυχίας της ομάδας μας την προηγούμενη δεκαετία, με μεγάλη επιτυχία στους νικηφόρους αγώνες, αλλά και στην κουλτούρα της ομάδας μας. Ωστόσο, είναι δύσκολο να πιστέψουμε ότι είναι πολύ καλός για μια νέα χρονιά”.

Η Mercedes ήταν για ένα χρόνο κυρίαρχη στη Formule 1, αλλά αφήνει το επόμενο διάστημα πίσω της την ομάδα Red Bull του Max Verstappen. Ο Mercedes-coureur Hamilton μπορεί να το καταλάβει αυτό στην τελική κατάταξη και να μην είναι ο καλύτερος αντίπαλος του Verstappen. Η διαφορά του από τον Μεξικανό Sergio Pérez είναι 20 πόντοι.