Η Ιταλία κρατά τη Σερβία εκτός τελικού του Davis Cup, αντίπαλος της Αυστραλίας στην τελική μάχη

WeLoveSports.gr

Η Ιταλία έφτασε στον τελικό του Davis Cup σε βάρος της Σερβίας. Την Κυριακή θα αντιμετωπίσουν την Αυστραλία.

Οι Ιταλοί ήταν στα πρόθυρα του αποκλεισμού στον αγώνα με τη Σερβία, αλλά ο Γιάννικ Σίνερ καθάρισε τρία πόντους αγώνα απέναντι στον Νόβακ Τζόκοβιτς, μετά τα οποία η Ιταλία κέρδισε επίσης τον καθοριστικό αγώνα διπλού.

Στους τελικούς του ATP, ο Τζόκοβιτς υποκλίθηκε στον Sinner στη φάση των ομίλων, για να τον κερδίσει εντυπωσιακά εύκολα στον τελικό. Τώρα ο Τζόκοβιτς είχε ξεκάθαρα το πάνω χέρι μετά την απώλεια του πρώτου σετ. Ειδικά στο σετ τρία κέρδισε εύκολα τα σερβίς γκέιμς του και είχε και πέντε μπρέικ ευκαιρίες. Τρεις από αυτές τις ευκαιρίες ήταν ματς.

Ο Sinner το καθάρισε επιδέξια και μετά χρησιμοποίησε το μοναδικό του break point σε αυτό το σετ ένα παιχνίδι αργότερα για να πάρει τον έλεγχο του αγώνα με 6-2, 2-6, 7-5.

Ο Sinner έκανε το σκορ 1-1 με τη νίκη του, αφού ο Miomir Kecmanovic (ATP-55) είχε νικήσει τον Leonardo Musetti (ATP-27) στον πρώτο αγώνα: 6-7 (7), 6-2, 6-1. Ο Ιταλός Musetti έκανε μεγάλη εντύπωση στο πρώτο σετ, αλλά από το 2-2 στο δεύτερο act έχασε εννέα παιχνίδια στη σειρά.

Οι Ιταλοί ανώτεροι στο διπλό

Ο Σίνερ και ο Τζόκοβιτς επέστρεψαν στο παρκέ λίγο μετά την όμορφη μάχη τους, αυτή τη φορά για τον καθοριστικό αγώνα του διπλού.

Ο Sinner και ο Lorenzo Sonego, ο οποίος κέρδισε επίσης τον καθοριστικό αγώνα του διπλού στον προημιτελικό με την Ολλανδία, αποδείχθηκε ότι ήταν καλύτερα συντονισμένοι μεταξύ τους από το ζευγάρι Djokovic/Kecmanovic. Αυτό παραμερίστηκε εύκολα 6-3, 6-4.

Στην τελική μάχη περιμένει η Αυστραλία, η οποία νίκησε με 2-0 τη Φινλανδία την Παρασκευή. Είναι ο δεύτερος σερί τελικός του Davis Cup για τους Αυστραλούς. Πέρυσι, ο Καναδάς ήταν ο πιο δυνατός στην τελική μάχη.