Η κάτοχος του τίτλου Sabalenka δίνει στον Γερμανό προκριματικό ένα παιχνίδι στο Australian Open

WeLoveSports.gr

Η Aryna Sabalenka έδειξε ότι είναι αποφασισμένη να υπερασπιστεί με επιτυχία τον τίτλο της στο Australian Open που κέρδισε το 2023. Το παγκόσμιο νούμερο δύο από τη Λευκορωσία χάρισε στη Γερμανίδα προκριματική Ella Seidel ένα παιχνίδι στον πρώτο γύρο: 6-0, 6-1.

Η Sabalenka ήταν νούμερο ένα στον κόσμο για επτά εβδομάδες πέρυσι και στη συνέχεια έπρεπε να παραχωρήσει αυτή τη θέση στον Iga Swiatek. Ο αστέρας του τένις από τη Λευκορωσία θεωρείται ο κύριος διεκδικητής του πρώτου Πολωνού παίκτη στη Μελβούρνη. Οι δυο τους μπορούν να συναντηθούν μόνο στον τελικό.

Η Seidel στάλθηκε από πυλώνα σε πόστο από τη Sabalenka στο Rod Laver Arena, μέχρι που η Γερμανίδα κέρδισε ξαφνικά το πρώτο της παιχνίδι με 6-0, 5-0. Στη συνέχεια ο Σαμπαλένκα δυσκολεύτηκε να τελειώσει το παιχνίδι, αλλά στο τέταρτο ματς πόιντ σκόραρε.

Στον επόμενο γύρο, η Sabalenka θα παίξει με την 16χρονη Brenda Fruhvirtova. Δυνατή ήταν η πρόκριση από την Τσεχία για τη Ρουμάνα Ana Bogdan με 2-6, 6-4, 6-3. Εκτός από την Fruhvirtova, μια άλλη 16χρονη παίκτρια έφτασε στον επόμενο γύρο: η Ρωσίδα Alina Kornejeva.

Είναι η πρώτη φορά μετά το Wimbledon το 2007 που δύο 16χρονοι τενίστες βρίσκονται στον δεύτερο γύρο τουρνουά Grand Slam. Αυτοί ήταν η Tamira Paszek και η Caroline Wozanicki.

Ο Wozniacki επέστρεψε στη Μελβούρνη

Η τελευταία έφτασε στον δεύτερο γύρο χωρίς ιδιαίτερη προσπάθεια με την επιστροφή της στο Australian Open. Ο νικητής του 2018 προηγήθηκε με 6-2, 2-0 όταν η Πολωνή Magda Linette, η οποία έφτασε εκπληκτικά στους ημιτελικούς στη Μελβούρη το 2023, αποσύρθηκε τραυματισμένη.

Η Wozniacki επέστρεψε πέρυσι αφού αποχαιρέτησε το τένις για πολλά χρόνια.

Η 33χρονη Δανή έφερε στον κόσμο μια κόρη και έναν γιο και τώρα θέλει να δει τι έχει να προσφέρει. «Ακόμη και όταν βλέπουν τον Τζόκοβιτς στην τηλεόραση, λένε ότι είναι μαμά στην τηλεόραση, αλλά αν είναι ο Νόβακ, μου αρέσει να τους αφήνω να το σκέφτονται αυτό», γέλασε η Βοζνιάκι μετά τον αγώνα της.

Η Wozniacki θα παίξει στον δεύτερο γύρο με τη Ρωσίδα Maria Timofejeva.

Η Σάκκαρη τελικά κερδίζει ξανά σε τουρνουά Grand Slam

Η κορυφαία δεκάδα Μαρία Σάκκαρη κέρδισε τελικά έναν ακόμη αγώνα σε επίπεδο Grand Slam μετά από ήττες στον πρώτο γύρο στο US Open, το Wimbledon και το Roland Garros.

Ο Έλληνας παγκόσμιος νούμερο οκτώ νίκησε τον Ιάπωνα Nao Hibino: 6-4, 6-1. Η Σάκκαρη έφτασε στον τρίτο γύρο του Australian Open το 2023.